Tilburgse kunstenaars stellen werk tentoon in het Rijksmuseum

rijksmuseum

De kunstwerken van drie Tilburgse kunstenaars, Leo van Osch, Paul Arts en Harry Villevoye, zijn uitverkoren om te worden tentoongesteld tijdens de expositie ‘Lang Leve Rembrandt’ in het Rijksmuseum te Amsterdam.

Meer dan 8.300 mensen uit 95 landen gaven begin dit jaar gehoor aan de oproep een zelfgemaakt kunstwerk, geïnspireerd op Rembrandt, in te sturen. 563 inzending zijn daaruit geselecteerd en zullen getoond worden in het Rijksmuseum onder de titel: ‘Lang Leve Rembrandt’.

Deze tentoonstelling, die georganiseerd is ter gelegenheid van de 350ste sterfdag van Rembrandt, vindt plaats in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum, van 15 juli t/m 15 september 2019.

Paul Arts

Paul Arts maakte het werk ‘Daniel’ waarin hij Rembrandtiaans licht en donker heeft toegepast. Het is een fragiel portret van een jong persoon waarbij de fragiliteit wordt versterkt door de grofheid van de lijst van onbewerkt hout.

 

Leo van Esch

Leo van Esch maakte zijn eigen versie van de Nachtwacht. Hij kon zich niet voorstellen dat Rembrandt de Nachtwacht in één keer maakte, dus maakt Leo een voorstudie met rietpen en inkt, alsof deze van de oude meester zelf is geweest.

Harry Villevoye

Harry Villevoye maakte een schilderij gebaseerd op de beroemde ets ‘Zelfportret met baret en opengesperde ogen’. Hij vond de gezichtsuitdrukking van Rembrandt zo inspirerend dat het een eigen schilderij verdiende.