Tilburgse kunstenares maakt kans op de Van Lanschot Kunstprijs 2015

Jenny Ymker

Van Lanschot heeft in 2015 een nieuwe Nederlandse kunstprijs geïntroduceerd. Deze prijs wordt uitgereikt aan een hedendaagse kunstenaar die in zijn of haar werk het beste de huidige tijdgeest weet vast te leggen voor latere generaties. En een Tilburgse kunstenares maakt kans op de prijs!

Er waren 474 inzendingen en slechts 12 Kunstwerken zijn genomineerd voor de kunstprijs. Het werk ‘Verhuisd naar twee kasten’ van Jenny Ymker uit Tilburg is één van de 12 genomineerde werken.

Verhuisd naar twee kasten

Het werk ‘Verhuisd naar twee kasten’ geeft de huidige tijdgeest weer. Het gaat over een persoon die uit zijn vertrouwde omgeving wordt gehaald (of weg moet) en terechtkomt op een geheel nieuwe plek met weinig ruimte voor privacy. Een werk over ontreddering en verlatenheid.

In eerste instantie kwam het idee voort uit een actueel probleem van mensen met alzheimer. Maar het verbeeldt ook de situatie van bijvoorbeeld de enorme stroom vluchtelingen of van veel mensen in de huidige tijd die hun houvast of doel in het leven kwijt zijn. Verhuisd naar twee kasten is een zwart-wit gobelin met handgeborduurde gekleurde details, afmetingen: 117 x 83 cm. Jenny Ymker

Stemmen!

Je kunt je mede-Tilburger helpen door op haar werk te stemmen! Stemmen op Jenny Ymker kan op de website van de Van Lanschot Kunstprijs. Meer info over onze Tilbugse heldin vind je op haar website.