Tilburgse legpuzzel: Hoe is ’t nou… in Tilburg?

Al meer dan 100 jaar versturen mensen Groeten-uit ansichtkaarten, en ook vanuit Tilburg. Op veel oude ansichtkaarten staan plekken die nog steeds tot bezienswaardigheden van de stad behoren. De Tilburgse legpuzzel ‘Hoe is ’t nou?’ toont vijf van die plekken, die symbool staan voor een van de vele bijzondere locaties van Tilburg.

Bijzondere Tilburgse plekken

De Tilburgse legpuzzels bevatten vijf thema’s die de levende activiteiten in de stad symboliseren. Zo staat de Koepelhal op de puzzel centraal voor de bijzondere evenementen die Tilburg rijk is. De Piushaven representeert het uitgebreide horeca aanbod in onze stad, en de watertoren staat symbool voor het lekkerste kraanwater van Tilburg. Ook vind je bijzondere tradities terug op de puzzel, zoals het aansteken van een kaarsje en het kopen van snoep bij de Hasseltse Kapel.

De legpuzzel

Op de puzzeldoos staat een oude ansichtkaart met vijf zwart-wit foto’s van vroeger. Maar je puzzelt de ansichtkaart met exact de dezelfde plekken in het heden en krijgt daarmee antwoord op de vraag: Hoe is ’t nou? Ondanks het verschil in vormgeving biedt de gelijkenis tussen de beide ansichtkaarten voldoende houvast om de puzzel te kunnen maken. Daarnaast kan de puzzelaar een nog beter beeld krijgen van het eindresultaat door de plekken op de ansichtkaart te bezoeken, digitaal of in het echt. De legpuzzel is daarmee een uitnodiging om Tilburg te bezoeken, maar ook een oproep aan de bewoners om hun stad beter te leren kennen. Gezien het aantal stukjes (1000) is de puzzel zowel geschikt voor ervaren puzzelaars als voor mensen die niet zo vaak puzzelen.

Hoe is ’t nou… in Tilburg

Hoe is ’t nou… in Tilburg? laat zien waarom we er trots op kunnen zijn om deel uit te maken van deze bijzondere stad. Daarom is dit een ideaal relatiegeschenk of cadeau. De verkoopprijs van de puzzel is €22,50 per stuk. Bij grote bestellingen zijn er kortingsmogelijkheden. Momenteel wordt er nog hard gewerkt aan de puzzel. Het komt uiterlijk de tweede helft van juni op de markt. Maar om alvast een idee te geven hoe het eruit komt te zien, zie je hieronder een voorlopige versie van de puzzel. Bij interesse van het bestellen van de puzzel kunt u mailen naar info@mirandavandemortel.nl.