Tilburgse Lidi Toepoel wint prijs voor beste regisseur op Falvaterra Film Festival in Italië

Leuk nieuws! De Tilburgse Lidi Toepoel heeft een prijs voor beste regisseur gewonnen tijdens het Falvaterra Film Festival in Italië. Dit deed ze met haar film Zoentjesdief, een korte kinderfilm over dementie en liefde. Lees snel verder. 

De film gaat over Amy die wel voordelen ziet van haar dementerende oma. Dit maakt het voor Amy namelijk makkelijk om met kaarten te winnen of meerdere keren geld te verdienen met haar rapport, wat handig is om te sparen voor een skateboard. Ze houdt heel erg van haar oma en is dan ook superblij dat oma verliefd is geworden op Rinus, een man die ook in het verpleeghuis woont. Op een dag moet Rinus verhuizen en besluit Amy er alles aan te doen om het stel weer bijeen te brengen.

De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Mientje, de oma van filmmaakster Lidi Toepoel, die met dementie in een verpleeghuis woonde en daar een vriend had. In de film spelen onder andere de bekende Nederlandse acteurs Hetty Heyting, Frits Lambrechts en Christanne de Bruijn. Zoentjesdief is internationaal op diverse grote filmfestivals vertoond. Bijvoorbeeld in Japan, Amerika, Griekenland, Mexico, Duitsland en Frankrijk. Lidi viel met de film al eerder in de prijzen. Zo behaalde ze de top 3 van beste Nederlandse korte film op Cinekid.

Meer informatie

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom de film? Check dan deze Facebook-pagina.