Tilburgse limoncello voor de derde keer op rij in de prijzen op ‘WK voor dranken’

limoncello di mallorca

Voor het derde jaar op rij heeft de in Tilburg geproduceerde ‘Limoncello di Mallorca’ een bronzen medaille behaald op de International Wine & Spirits Competition (IWSC). Nooit wist een limoncello meer dan drie keer op rij een medaille te behalen. Lees verder.

‘WK voor dranken’

De IWSC is al ruim 50 jaar de meest prestigieuze internationale competitie. Daarom wordt het ook wel ‘het WK voor alcoholhoudende dranken’ genoemd. Dit jaar streden 4.000 inzendingen uit 90 landen om de medailles in de ‘spirits competition’. In zo’n enorm veld blijkt het dan ook heel bijzonder om drie keer achter elkaar een medaille te mogen ophalen.

Op de vraag wat nou het geheim is achter hun succes zegt Suzan van Limoncello di Mallorca het volgende: “wij doen geen enkele concessie aan kwaliteit. Of het nou de citroenen zijn, het schilproces, de fles of zelfs de verpakkingsdoos is, we willen alleen het allerbeste. Wij gaan alleen naar leveranciers die de beste producten hebben.” Joost – die samen met Suzan het gezicht van het Tilburgse limoncello-merk is – voegt hier aan toe: “volgende week gaan we weer een paar dagen naar Mallorca om citroenen uit te zoeken. Alleen de allerbeste biologische citroenen hebben het voorrecht om in onze Limoncello terecht te komen.”

Ambachtelijke limoncello

Wat het verschil is tussen een ambachtelijke Limoncello en een fabrieks-limoncello? Suzan vertelt lachend: “Als een restaurant onze Limoncello op de kaart wil gaan zetten, komen we altijd eerst langs om te laten proeven. Als we dan ’s ochtends om 11:00 uur een ijskoud glaasje inschenken dan nodigen we de restauranthouder uit om hun eigen limoncello ernaast te zetten. Waar je bij onze limoncello de heerlijke citroentonen ruikt lijkt een fabrieks-limoncello alleen maar naar alcohol te ruiken. De keuze is dan meestal snel gemaakt.”

Maar een fabrieks-limoncello is wél veel goedkoper toch? “Dat verschil valt reuze mee,” zegt Joost. “Een fles ‘Limoncello di Mallorca’ kost € 24,50 en een massa geproduceerde circa €17,-. Voor zo’n groot verschil in smaak is het prijsverschil dan maar gering. Bij wijnen is het verschil veel groter. Je hebt al wijnen voor €3,- maar een écht goede wijn is we twintig maal duurder.”

Meer informatie

Wil jij de limoncello van Limoncello di Mallorca proeven? Dat kan via de webshop. Ook kun je de limoncello kopen bij Wijnkoperij van Bilsen aan de Korvelseweg.