Tilburgse LocHal uitgeroepen tot World Building of the Year

LocHal factchecken

De Tilburgse prijzenkast raakt voller en voller. Afgelopen vrijdag ging er weer een mooie trofee mee naar Tilburg en wat voor een! De LocHal is namelijk uitgeroepen tot World Building of the Year tijdens het World Architecture Festival. Een prachtige erkenning voor dit iconische gebouw

De juryleden waren voornamelijk onder de indruk van het feit dat een gebouw dat aanvankelijk gesloopt zou worden, is getransformeerd tot multifunctioneel gebouw. De jury bestond uit meerdere architecten en designers.

Benieuwd naar de winnaars in andere categorieën? Bijvoorbeeld ‘Future Project of the Year’ of ‘Best Use of Colour’? Bekijk even deze pagina.

Verbouwing LocHal

De verbouwing van de hal had nogal wat voeten in aarde. Deze duurde meerdere jaren en kostte in totaal ruim dertig miljoen euro. Uiteindelijk is het een prachtig gebouw geworden waar tienduizenden Tilburgers en bezoekers van de stad van genieten. Bezoekers die een boek komen lenen bij de bieb, studenten die tentamens voorbereiden of zakenlui die een meeting hebben. De LocHal is een prachtige huiskamer in Tilburg waar iedereen welkom is.

Het is overigens niet de eerste keer dat de LocHal in de prijzen viel. In oktober won het gebouw ook al de Dezeen Award ‘Rebirth of the year’. Dit is een toonaangevende prijs van een designplatform. En vergeet ook niet de prijs voor BNA Beste Gebouw 2019 tijdens een internationale architectuurwedstrijd.