Tilburgse ‘Mañana-zusjes’ openen Brunchcafé Koppig in het Dwaalgebied

brunchcafé koppig

Vanaf eind augustus heeft kindvriendelijk café Ovide – waar voorheen ook Mugs & Muffins was gevestigd – een opvolger: Brunchcafé Koppig. Aan het roer van de zaak staan de Tilburgse zusjes Hanna (30) en Julia (26) Lutgerink. Wat je kunt verwachten: lekker eten, uitgebreide brunchplanken en de hele dag ontbijt in een cosy setting.

De liefde voor horeca zit in de familie, maar sloeg een aantal generaties over. Overgrootoma was namelijk uitbaatster van een café. De zusjes hebben altijd de droom gekoesterd om zelf een horecazaak te starten. Hanna was jarenlang bedrijfsleider bij Tapasbar Mañana en zusje Julia werkt er nog steeds. Toen Hanna een uitstapje maakte naar een kantoorbaan wist ze het zeker: dit is niks voor mij. “Ik kan echt niet stilzitten. Wij zijn echt horecamensen; houden van gezelligheid, handen uit de mouwen en aanpakken.” En dus werd er een ondernemersplan geschreven, een investeerder en een pand gezocht.

1 augustus krijgen Hanna en Julia de sleutel van het voormalige Café Ovide in de Tuinstraat. In zo’n drie weken wordt het pand grondig onder handen genomen om vervolgens eind augustus gasten te kunnen ontvangen. “Ovide was natuurlijk een café dat zich focust op kinderen. Dat zie je ook aan het interieur. Wij gaan het wat moderner maken, er wordt een bar in geplaatst en de voormalige kinderkamer gaat als keuken fungeren. Het moet een cosy plek worden waar je tegen een goede prijs kunt genieten van lekker eten.”

Karaktereigenschap als inspiratie voor de naam van het brunchcafé

Twee zusjes die met elkaar samenwerken; de twee verwachten geen problemen. “We zijn elkaars beste vriendinnen, kunnen altijd eerlijk tegen elkaar zijn en zijn ervan overtuigd dat dit geen gedoe gaat opleveren. Daarnaast kunnen we ons beide focussen op ons eigen ding. Hanna doet de keuken, ik ben verantwoordelijk voor de bediening,” vertelt Julia.

Ook de naam van de zaak is gebaseerd op een gedeelde karaktereigenschap van de zusjes. “We zijn allebei erg gezellig, maar ook erg koppig. Daarnaast is Julia ook keramist en maakte ze ooit tegeltjes met daarop babykopjes. Daar komt de naam eigenlijk vandaan,” vertelt Hanna.

Geen fitgirlmaaltijden, maar lekker eten

Brunchcafé Koppig richt zich op millenials die houden van lekker eten. Mensen die niet per se gigantisch gezond hoeven te eten, maar gewoon willen genieten. “Als je buiten de deur gaat eten en geld uitgeeft, wil je een feestje op je bord. Althans dat wil ik,” zegt Hanna. Met die gedachte in het achterhoofd wordt de menukaart zorgvuldig samengesteld. Denk aan gepocheerde eieren, pancakes, wafels en veel meer. “Maar natuurlijk kun je ook bijzondere tosti’s of een broodje carpaccio krijgen.”

Ook komen er verschillende brunchplanken op de menukaart te staan waardoor je het grootste deel van de kaart kunt proeven. Specialiteit van het huis? Broodje Hanna! “Of dit broodje ook echt zo gaat heten, weten we nog niet. Maar als vriendinnen bij me langskomen, vragen ze altijd om een broodje Hanna. Dit is een geroosterd broodje met truffel, avocado, bacon, gepocheerde eitjes en een huisgemaakt sausje.” Julia vult aan: “Meestal is het om die sausjes te doen. We gaan onze sauzen dan ook zelf maken.”

Hanna doet de inspiratie voor haar gerechten op als ze op vakantie is. “Je hebt in je vriendinnengroep altijd wel iemand die urenlang op internet op zoek is naar het lekkerste eettentje. Ik ben zo iemand. Ik wil dus ook dat gasten die bij ons komen eten echt kunnen genieten van onze gerechten. Het moet niet alleen een feestje in je mond zijn, maar ook voor het oog. Onze gerechten moeten Instagram-waardig worden.”

Meer informatie

Brunchcafé Koppig is straks zes dagen per week geopend van 09:00 – 18:00 uur. Op dinsdagen zijn ze gesloten. Je kunt er de hele dag ontbijt bestellen en brunchen. Ook kun je gezellig aan de bar genieten van een drankje en een borrelhapje of aan de gevel buiten genieten van het lekkere weer. Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van Brunchcafé Koppig? Volg ze even op Instagram en Facebook.