Tilburgse markten ondertekent contract verzelfstandiging

Gemeente Tilburg  en Stichting Tilburgse Markten ondertekenden zaterdag 12 december op de markt op het Koningsplein de overeenkomst waardoor de warenmarkten in Tilburg verzelfstandigd worden per 1 januari 2016.

Wethouder Erik de Ridder namens de gemeente en Luc de Liefde( voorzitter), Robert Cruijssen (secretaris) en Theo van Eeuwijk (penningmeester) namens de Stichting Tilburgse Markten. Erik de Ridder ontving een paraplu met het nieuwe logo als symbolisch cadeau. Immers onder één paraplu als koepel zal intensief samengewerkt moeten worden door de kooplieden om de weekmarkten toekomstbestendig te maken.

Vernieuwende markt

De gemeente heeft vanuit haar publiekrechtelijke bevoegdheden daar slechts beperkte middelen voor. De meerderheid van de kooplieden heeft aangegeven met een verzelfstandigde markt deze toekomstbestendigheid wel te kunnen realiseren vanuit de gedachte dat zijzelf als deskundige beter in staat zijn vraag en aanbod op elkaar af te stemmen en efficiënter en slagvaardiger op nieuwe ontwikkelingen en trends kan inspelen en daardoor meer dan de gemeente in staat zijn een vernieuwende markt neer te zetten.

Altijd marktweer

Per januari 2016 wordt door de gemeente het organiseren en beheren van de weekmarkten overgedragen aan de stichting. “We hopen de familie de Ridder regelmatig als markbezoeker te mogen begroeten. Weer of geen weer, het is altijd marktweer. En altijd een gezellig gezinsuitstapje,” sprak stichtingsvoorzitter Luc de Liefde bij de overhandiging van de paraplu aan wethouder Erik de Ridder.

Wethouder de Ridder sprak het vertrouwen uit in deze nieuwe ontwikkelingen en wenste het stichtingsbestuur alle succes. “En natuurlijk kom ik graag op de markt en zal alle ontwikkelingen met grote belangstelling volgen”.