Tilburgse MBO-lerares Kirsten Cuppen in de top-3 van de leraar van het jaar verkiezing

Tilburgse mbo-lerares Kirsten Cuppen in de top 3 van de leraar van het jaar verkiezing

In januari is de top 3 van de leraar van het jaar verkiezing bekendgemaakt. De Tilburgse Kirsten Cuppen staat in de top-3 in de categorie MBO-docenten. Een mooie eer voor al haar harde werk. Ze is hier natuurlijk hartstikke trots op. 

Genomineerd door (oud)-studenten en collega’s

Afgelopen lente kreeg Kirsten van de huidige leraar van het jaar van het MBO, Dirk Megens, een telefoontje. Kirsten is door (oud)-studenten en collega’s opgegeven als leraar van het jaar. Daarna is ze door de vakjury gekozen voor de top tien. Ze kreeg toen de opdracht om een motivatiebrief te schrijven en een filmpje op te nemen waarin zij aangeeft waarom zij graag zou willen winnen én dus ambassadeur van het MBO zou willen worden.

Ambitie om te winnen

Nu Kirsten eenmaal top-3 heeft behaald, wil ze natuurlijk heel graag winnen zodat ze als ambassadeur het  MBO nóg positiever in beeld kan brengen. Ook laat ze graag zien hoe gaaf het is om als MBO-lerares te werken en hoe trots ze is op haar leerlingen. Daarnaast wil ze ook zorgen voor meer verbinding tussen studenten, docenten, scholen en het werkveld.

Over Kirsten

Na een aantal jaar in het basisonderwijs en middelbaar onderwijs gewerkt te hebben, werkt Kirsten nu sinds vier jaar met enorm veel plezier op het MBO. Toen ze daar vier jaar geleden begon, viel het haar op dat studenten moeilijk te motiveren waren voor de theorievakken en dat ze weinig zelfvertrouwen hadden. Tijdens haar onderzoek naar de motivatie van studenten op het MBO, is ze erachter gekomen hoe belangrijk verbinding is. Verbinding zorgt voor vertrouwen, veiligheid, saamhorigheid en geluk. Deze verbinding maakt zij op drie manieren; de verbinding met studenten, de verbinding met het beroep en de verbinding met andere docenten.

Meer informatie

Meer informatie over Kirsten kun je vinden op haar LinkedIn-profiel.