Tilburgse medewerker van GroenRijk wint de eerste prijs in CleanTech Battle 2021

Tilburgse medewerker GroenRijk

De Tilburgse Matthijs Remmers is – samen met zijn medestudenten – in de prijzen gevallen met zijn (school)project voor de CleanTech Battle. Dit is de duurzaamste wedstrijd van Oost-Nederland, waarin studenten van het mbo, hbo en WO strijden om het meest innovatieve Cleantech-idee. Deze editie streden vijf studententeams van Saxion, Aventus en HAN met hun innovatieve ideeën op het gebied van schone technologie om de titel. 

Infrawall project

Matthijs viel in de prijzen met zijn idee voor de Infrawall. Dit is een bio-based, circulair, modulair en multifunctioneel geluidsscherm langs grote wegen in het land. Deze innovatieve muur zorgt voor geluidsdemping, meer biodiversiteit en zorgt bij zware regenval voor wateropslag zodat het riool ontlast wordt. Bij langere perioden van droogte kan het opgeslagen water gebruikt worden om plantsoenen in de achtergelegen woonwijk of landbouw te voorzien.

In de prijzen gevallen

De jury van de CleanTech Battle heeft de studententeams beoordeeld op de brede inzetbaarheid, innovativiteit en duurzaamheid van de concepten. Het winnende team, de studenten van de HAN University of Applied Sciences, winnen een cheque van 3000 euro.

GroenRijk