Tilburgse minima krijgen korting op kaartjes voor Festival Mundial

Gemeente en Mundial Productions bieden weekendkaartje aan voor € 3,50. Twaalfduizend Tilburgse gezinnen krijgen deze week een brief van de gemeente Tilburg. Daarmee kunnen ze goedkope kaartjes halen voor Festival Mundial op 20 en 21 juni. Ze betalen slechts € 3,50 voor een weekendkaartje. De gemeente Tilburg en Mundial Productions betalen de rest. De normale prijs voor een weekendkaartje is € 18 in de voorverkoop en € 30 aan de kassa.

Wethouder Paul Huijgen (sociale zaken, armoedebeleid): “Duizend Tilburgers hebben vorig jaar goedkope kaarten gehaald. Zij waren erg enthousiast. Dit jaar geven we nog meer mensen de kans om een weekend lang te genieten van het grootste wereldmuziekfestival van Nederland”. “Op Festival Mundial is iedereen welkom. Om die reden worden kaarten in de voorverkoop aanzienlijk goedkoper aangeboden en willen we de actie in samenwerking met de gemeente Tilburg graag ondersteunen. Laagdrempeligheid staat bij ons al 22 jaar hoog in het vaandel”, aldus directeur van Mundial Productions Jan Drissen.

Voor wie
De goedkope kaarten zijn voor minima. De gemeente Tilburg schrijft alle gezinnen aan, die rond de jaarwisseling 2008/2009 kortingbonnen hebben ontvangen voor sportieve of culturele activiteiten (de meedoenregeling). Tilburgers die sinds 2009 gebruik maken van inkomensondersteuning van Sociale Zaken, kunnen ook goedkope kaarten aanvragen. Dat kan bij Loket Z. De goedkope kaarten zijn alleen verkrijgbaar bij de VVV, op vertoon van de brief of het aanvraagformulier.