Tilburgse modeontwerpster start crowdfundingactie voor duurzaam kledingmerk

Sevaes

Senna van Esch, een opkomende modeontwerpster uit Tilburg, is een crowdfundingactie gestart voor het opzetten van haar eigen kledingmerk Sevaes. Na afronding van de opleiding ‘mode en maatkleding’ bij ROC Tilburg, is het tijd om haar droom te realiseren: het creëren van duurzame kleding.

“Met Sevaes maak ik handgemaakte kledingstukken voor dames en heren in kleine oplages,” vertelt Senna. “Ik wil me bewust afzetten tegen de massaproductie en de wegwerpmaatschappij. Met mijn merk wil ik een bewustzijn creëren waarbij kleding gerespecteerd moet worden en moet worden gezien als een waardevol product.”

Recycling

Voor haar nieuwe duurzame collectie heeft Senna dan ook oude denim broeken verzameld. “Deze ga ik vervolgens recyclen tot een nieuw kledingstuk. Dit doe ik door de broeken uit elkaar te halen en er een nieuw patchwork stof van te maken. Daarnaast heb ik een print ontworpen die ik ga laten bedrukken op verschillende soorten stoffen.”

Crowdfundingactie

Om deze collectie te verwezenlijken heeft Senna hulp nodig! Ze is een crowdfundingactie gestart waarbij voor elke bijdrage een tegenprestatie wordt geleverd. Momenteel is er 51% van het eindbedrag (€5.424) opgehaald en de actie duurt nog 13 dagen. Neem dus een kijkje bij haar project en draag een steentje bij!

Mocht je benieuwd zijn geworden naar Sevaes, neem dan ook zeker een kijkje op de Instagrampagina van het nieuwe merk.