Tilburgse musea zomeractie

In de maanden juli en augustus kun je met één toegangsbewijs twee museumbezoeken op een dag combineren. De deelnemers zijn Museum De Pont, TextielMuseum, Natuurmuseum Brabant en Vincents Tekenlokaal.

Een unieke gelegenheid om de collectie van de Tilburgse topmusea te bekijken. Wat is er te zien in de verschillende musea?

Textielmuseum
In het TextielMuseum is onder andere de nieuwe tentoonstelling Artist Textiles: Picasso to Warhol te zien. Daar kun je stofontwerpen van wereldberoemde kunstenaars uit de 20e eeuw bewonderen. Ook organiseert het TextielMuseum vijf buitenfilm avonden met een kunstzinnig randje. Hier worden films vertoond die aansluiten op het thema van de expositie Artist Textiles. Kijk voor meer informatie en actuele tentoonstellingen opwww.textielmuseum.nl.

De Pont
In de opstelling van de eigen collectie wordt tijdens de zomermaanden speciale aandacht besteed aan recente aanwinsten, waarvan er vele voor het eerst gepresenteerd worden. Zo zijn er aquarellen van Callum Innes, tekeningen van David Claerbout, een aantal van Guido Geelen’s keramische beelden, Tacita Dean’s film Gellért, drie videowerken van Bil Viola en -niet te vergeten- Straßenbild, de bijzondere reeks schilderijen van Georg Baselitz. n de projectzaal is de tentoonstelling How To te zien, een project van Hans Aarsman voor The One Minutes, waarin handigheidjes worden gepresenteerd in filmpjes van slechts een minuut. Op www.depont.nl vind je meer informatie.

Natuurmuseum Brabant
Kom deze zomer natuuronderzoek doen in de OO – ZONE, de potvis bewonderen, mammoetsluipen in de IJstijd of heerlijk Globetrotten: een wereldse ontdektocht langs verhalen en dieren uit de hele wereld. In Natuurmuseum Brabant zit je in de natuur. Een leuk bezoek voor de hele familie. Het museum is niet voor niets verkozen tot beste kidsproof museum van Noord-Brabant. Kijk op www.natuurmuseumbrabant.nl voor meer informatie.

Vincents Tekenlokaal
Laat je tekentalent zien in Vincents Tekenlokaal. Op de plek waar Vincent van Gogh ooit tekenles kreeg, kun je op een heel eigentijdse manier digitaal tekenen. Bezoek één van de Tilburgse musea, doe inspiratie op en zet dat in ons tekenlokaal op het digitale ‘papier’. Het eindresultaat mail je naar jezelf en kun je delen met iedereen die je maar wilt. Meer informatie vind je op www.vincentstekenlokaal.nl.

Informatie
Deze actie loopt in de maanden juli en augustus. Het toegangsbewijs voor één van de musea is op dezelfde dag geldig voor een van de andere deelnemende musea.