Tilburgse muurschildering genomineerd als mooiste muurschildering ter wereld

muurschildering centaurusweg

Gaaf nieuws! Een Tilburgse muurschildering staat momenteel in de top 10 mooiste muurschilderingen ter wereld van 2022. Je leest het goed: ter wereld. Het online streetart platform Streetart Cities schrijft jaarlijks de verkiezing uit. Het is nog mogelijk om op de Tilburgse muurschildering te stemmen. Dan wordt deze prachtige schildering misschien wel de mooiste ter wereld! 

Stemmen kan door de app te downloaden en je stem uit te brengen. Check daarvoor deze link. 

Over het kunstwerk

Mocht je deze muurschildering nog niet kennen: je vindt ‘m op het pand van CVB Ecologics aan de Centaurusweg in Tilburg. De schildering is gemaakt door Studio Giftig en toont een zwevende vrouw, gekleed in afval en bewegend om naar het licht met een bol van afvalstoffen in de vorm van de aarde te zweven. Het werk verwijst naar recycling als antwoord in tijden van een veranderend milieu en klimaat. Opdrachtgever CVB Ecologics gaf de makers volledige vrijheid voor het kunstwerk.

Street-art in Tilburg

Er duiken de laatste jaren steeds meer muurschilderingen op in de stad. Zo investeert ook gemeente Tilburg in street-art. Dat maakt de stad een stuk aantrekkelijker.