Tilburgse muurschildering genomineerd als populairste wereldwijde schildering van 2021

street-art paul watty

Tilburg is ook op het gebied van street-art volop in ontwikkeling. De afgelopen jaren kwamen er tientallen nieuwe muurschilderingen in de stad bij. Zo ook de muurschildering van kunstenaar Paul Watty in de Willem II-straat. Zijn kunstwerk is genomineerd in de top 100 populairste muurschilderingen in 2021. De kunstenaar kan jouw stem goed gebruiken om zo hoog mogelijk in de lijst te eindigen.

De verkiezing is uitgeroepen door Street Art Cities. Dit is een wereldwijd platform met de missie om stedelijke kunst in de hele wereld vast te leggen en te promoten. Dit doen ze inmiddels in zo’n 900 steden in de wereld. De afgelopen 12 maanden selecteerde het platform enkele van de beste muurschilderingen over de hele wereld. Vervolgens werden deze schilderingen op Instagram gedeeld en konden kunstliefhebbers hun favoriete schilderingen uitkiezen. Dit heeft geresulteerd in een lijst met de 100 populairste muurschilderingen ter wereld.

In de lijst vind je muurschilderingen van over de hele wereld. Van Denemarken tot Lima en van Zuid-Afrika tot ons eigen Tilburg. Iedereen kan stemmen op zijn of haar favoriete kunstwerk. Dit kan online en tot zondag 6 februari. Uiteraard roepen wij op om op de Tilburgse muurschildering van Paul Watty te stemmen. Deze schitterende muurschildering vind je overigens op het pand van Pizzabar Rijslust in de Tilburgse Willem II-straat.

Street-art in Tilburg

Ben jij benieuwd naar de prachtige street-art in Tilburg? Dan hebben wij een leuke tips voor je! Je kunt namelijk verschillende street-art routes in Tilburg afleggen. Hiervoor zetten we twee handige artikelen op een rijtje.

Meer informatie

Help jij Paul Watty naar een hoge notering op de uiteindelijke ranglijst? Stem dan via deze link. Ben je benieuwd naar meer kunstwerken van Paul Watty? Check dan vooral zijn Instagram.