Tilburgse muurschildering verkozen tot mooiste ter wereld in 2022!

muurschildering centaurusweg

Wat een mooie eer! De muurschildering die Studio Giftig heeft gemaakt aan de Centaurusweg in Tilburg is verkozen tot mooiste muurschildering ter wereld. Dat maakte Street Art Cities – een platform dat zich richt op street-art in de hele wereld – dinsdagavond bekend. Nadat mensen meerdere weken konden stemmen op hun favoriet, is de muurschildering van Kaspar van Leek en Niels van Swaemen dus verkozen als allermooiste in 2022.

Op de tweede plaats eindigde een muurschildering van Martin Ron in Buenos Aires en de bronzen plak ging naar Murales Lian die een prachtige schildering maakte in het Spaanse Ondarroa.

Je vindt de muurschildering op het pand van CVB Ecologistics aan de Centaurusweg 39 in Tilburg. De twee kunstenaars werden door het bedrijf gevraagd om een schildering te maken waarin de kernwaarden van CVB Ecologistics terug zouden komen. Daarin is duurzaamheid erg belangrijk. De muurschildering werd in november 2022 gemaakt.

Over de verkiezing

Wil je meer weten over de verkiezing? Of ben je benieuwd waar je in Tilburg allemaal mooie street-art vindt? Klik dan op deze link.