Tilburgse Noortje realiseert als eerste een museum op Nederlands Festival

noortje van venrooij

Noortje van Venrooij, wie kent haar tegenwoordig niet in het Tilburgse? Ze gaf een creatieve invulling aan festivals van onder andere Mundial & Waterjump, organiseerde onlangs haar eigen ‘give me a hug’ expo en laat zich ook steeds vaker buiten de Tilburgse stadsgrenzen zien. 

Foto: Rowie van der Vliet

Zo heeft ze op de 2018 editie van Paaspop, toch niet het allerminste festival, een primeur te pakken. Noortje gaat namelijk een prachtige art expositie realiseren samen met 100 andere kunstenaars.

ART EXPO van Noortje van Venrooij

Aangezien Noortje iemand is die graag samenwerkt met andere kunstenaars en creatievelingen, gaat ze dat op Paaspop ook doen. 100 kunstenaars krijgen namelijk een blanco beachball racket waar ze hun creatieve ei op kwijt kunnen. Van 30 maart tot en met 1 april is de expositie te zien op het festivalterrein.

”Paaspop trok in 2017 75.000 bezoekers. Stel je voor dat een kwart van alle bezoekers de expositie bezoeken, dan is dat nog altijd meer dan het Rijksmuseum in een weekend,” vertelt Noortje vol trots.

Aangezien ‘kunst’ nogal een ruim begrip is, heeft Noortje verschillende soorten kunstenaars gevraagd om hun creativiteit te uiten op de beachball rackets. ”Ontwerpers, illustrators, tatoeëerders, architecten, dichters, fotografen, fashionstylisten en andere creatievelingen zijn uitgenodigd om mee te doen!”

ART EXPO bezoeken

Wil jij de expositie bezoeken? Dan heb je uiteraard wel kaartjes voor Paaspop nodig. Kaarten voor het festival in Schijndel zijn te bestellen via de website van Paaspop.