Tilburgse Oliebollentips: 7x de lekkerste oliebollen van de stad

Waar moet je zijn voor de lekkerste oliebollen van Tilburg? Dalí van Zonderzooi (deze keer even mét zooi) ging voor ons op pad en testte verschillende oliebollenkramen. Alle oliebollen zijn getest op smaak, luchtigheid en smeuïgheid. Ben je benieuwd waar je moet zijn voor lekkere oliebollen voor oud en nieuw? Lees dan snel verder.

Tekst & foto’s: Dalí Brackenie

Oliebollenkraam Besterdplein

oliebollen in Tilburg

De oliebollenkraam aan het Besterdplein krijgt een dikke 10 voor hun heerlijke oliebollen. Ze zijn namelijk lekker knapperig, smeuïg van binnen en hebben ook de perfecte smaak. Het geheim zit volgens de eigenaar in de manier waarop hij de oliebollen maakt. Hij is namelijk de enige oliebollenbakker in Tilburg die de oliebollen zelf draait en hierbij geen machine gebruikt. Daardoor worden de oliebollen erg luchtig. Heb je een zakje oliebollen nodig voor oudjaar? Ga dan snel naar de oliebollenkraam op het Besterdplein.

  • Locatie: Besterdplein, 5014 JG Tilburg

Oliebollenkraam Korvelseweg

oliebollen in Tilburg

Ook de oliebollen aan de Korvelseweg zijn goed in de smaak gevallen. Deze oliebollen zijn erg lekker qua structuur, niet te droog en ook niet te vet. De binnenkant is lekker luchtig en daarnaast proef je dat de oliebollen vers gemaakt worden. Een klein beetje poedersuiker erop en smullen maar! Bovendien kan je hier terecht voor veel verschillende soorten oliebollen, zoals gevulde oliebollen met chocolaatjes erin. Zo wordt oud en nieuw vieren wel erg speciaal, toch?

  • Locatie: Lieve Vrouweplein, 5038 TS Tilburg

Oliebollenkraam Heyhoef

Bij winkelcentrum de Heyhoef vind je Gebakkraam Voets. Deze oliebollenkraam wordt al jaren verkozen tot één van de beste van Brabant. Hier moet je dus heen als je op zoek bent naar lekkere oliebollen! Deze oliebollen zijn heerlijk van smaak, luchtig van binnen en daarnaast hebben ze een knapperige korst. Ook ideaal als je in de Reeshof woont en geen zin hebt om helemaal naar de stad te rijden. Naast de standaard oliebollen verkopen ze hier ook lekkere verse wafels en gevulde oliebollen.

  • Locatie: Heyhoefpromenade, 5047 VA Tilburg

Oliebollenkraam Pieter Vreedeplein

Oliebollen in Tilburg

Als je over het Pieter Vreedeplein loopt kan je niet om de oliebollenkraam van Bierens Gebak heen. Hier hebben ze verrukkelijke oliebollen! De oliebollen staan bij ons in de top 3 en zijn heerlijk van smaak en structuur. Ook zijn ze lekker vet en dat maakt deze oliebollen zo goed. Daarnaast hebben ze bij deze oliebollenkraam iets heel speciaals: een Tony Chocolonely berlinerbol. Wil je je partner eens verrassen met oudjaar? Neem dan naast een zakje oliebollen ook een speciale Tony Chocolonely berlinerbol voor zijn/haar mee.

  • Locatie: Pieter Vreedeplein, 5038 BW Tilburg

Oliebollenkraam Albert Heijn XL

oliebollen in tilburg

Wil je tijdens het boodschappen doen ook gelijk een zakje verse oliebollen scoren? Dat kan zeker bij de Albert Heijn XL in Tilburg. Hier vind je namelijk een oliebollenkraam op de parkeerplaats die je niet zomaar voorbij loopt. De heerlijke geur van verse oliebollen ruik je al vanaf een afstand. Deze oliebollen zijn lekker van smaak en hebben een erg knapperige korst. Naast de gewone oliebollen hebben ze hier ook een specialiteit: oliebollen gevuld met warme Nutella. Zo maak je helemaal een feestje van oud en nieuw.

  • Locatie: Jan Heijnsstraat 10, 5041 GB Tilburg

Oliebollen bij Intermezzo

Op Oudjaarsdag kan je ook bij ijssalon Intermezzo terecht voor verse oliebollen. Ze staan hier vanaf ’s ochtends vroeg al te bakken zodat jij de lekkerste oliebollen hebt tijdens de jaarwisseling. De oliebollen bij Intermezzo zijn lekker zoet en luchtig vanbinnen. Naast de gewone oliebollen kan je hier natuurlijk ook terecht voor oliebollen met krenten. Neem een zakje van je favoriete oliebollen mee en smullen maar!

  • Locatie: Heuvelring 31, 5038 CJ Tilburg

Oliebollenkraam Centraal Station

Oliebollen in Tilburg

Als je naar het station loopt kan je gelijk twee vliegen in één klap slaan: de trein halen én een zak verse oliebollen scoren. Lekker om van te smullen in de trein of om mee te nemen naar familieleden. Het voordeel van de oliebollen van het Centraal Station is dat ze veel minder vet zijn dan oliebollen bij andere kramen. De oliebollen zijn daarnaast lekker zoet en smeuïg van binnen. Ook hebben ze hier de bekende Spaanse churros, die je kan meenemen voor mensen die niet zo dol zijn op oliebollen.

  • Locatie: Centraal Station, Spoorlaan 43, 5038 CB Tilburg

Mist Dalí nog een topper in haar lijstje? Laat het je mede-Tilburgers weten in de reacties.