Tilburgse ondernemers en professionals delen hun fouten in de podcastserie ‘Faalcast’

Podcastserie faalcast

Omdat de Fuckups Night Tilburg in deze tijd lastig te organiseren zijn, duiken organisatoren BANK15 en de KennisMakerij van de bibliotheek, de podcaststudio van Omroep Tilburg in. Het resultaat: een podcastserie, genaamd de Faalcast, met eerlijke verhalen over zakelijke missers, bad practices en carrièreblunders. Tilburg is een stad van makers, en dan kan, mag en moet er ook wel eens iets fout gaan.

Fouten delen

Inmiddels bestaat de serie alweer uit drie podcasts. In de eerste aflevering vertelt creatief ondernemer Sander Timmermans over zijn fuckup, dat resulteert in een verhaal over kiezen van focus. En in de tweede editie kom je erachter wat een voordeelpakken Witte Reus te maken heeft met de grootste misstap uit de loopbaan van Elles van Vegchel, Hoofd Museumzaken bij het TextielMuseum. In de nieuwste opname is Marc Meeuwis te gast. We kennen hem misschien wel het beste als muzikant en directeur van City Marketing in Tilburg. Maar in de Faalcast doet hij een boekje open over zijn tijd als festivalorganisator bij Brabant Open Air. Allen doen hun verhaal vanuit de gedachte: waarom alleen successen delen als je van fouten minstens net zoveel kunt leren?

Wie geen fouten maakt, maakt meestal niets

Naast het verhaal van de hoofdgast bespreken hosts Mark Dekker en Fenne Verhoeven in elke aflevering van de Faalcast een fail uit de actualiteit, is er een quizvraag waarbij vrijkaarten voor de eerstvolgende Fuckup Night dit najaar in de LocHal worden weggegeven én wordt de biecht afgenomen van een luisteraar. Want iedereen maakt fouten en het is tijd om de schaamte van ons af te schudden, én om er soms ook gewoon hard om te lachen. Vandaar het motto van de Faalcast: wie geen fouten maakt, maakt meestal niets.

Meer informatie

De podcastserie Faalcast is te beluisteren via Spotify en via deze website.