logo

Tilburgse ondernemers ontwikkelen online escape room voor thuis

escape room

Doordat samenscholing is verboden en je zoveel mogelijk thuis moet blijven, is het niet meer mogelijk om in je vrije tijd een escape room uit te spelen. Gelukkig hebben de ondernemers van Locks & Keys de oplossing: een online escape room. 

Het idee ontstond een tijdje geleden en inmiddels is de escape room dan ook daadwerkelijk te spelen.

Online escape room

De escape room, genaamd Escapedemic, gaat uiteraard over het bestrijden van een pandemie. Er gaat een virus de wereld over en door het oplossen van negen puzzels kun jij een vaccin ontwikkelen. PS. voor degene die niet van de digitale middelen zijn: je kunt de escape room ook op papier spelen.

Het volgende heb je nodig:

  • Laptop/tablet met een internetverbinding
  • Eventueel een 2de device om een QR-code te kunnen scannen
  • Papier en iets om te mee schrijven
  • Een dobbelsteen
  • Een schaar
  • Eventueel een printer om de opdrachten uit te printen (leuker voor de beleving)

De escape room is hier te spelen.

Samenwerking

Locks&Keys heeft drie escape rooms in het centrum van Tilburg, maar zijn gesloten vanwege de coronacrisis. Om toch een escape room te kunnen spelen, hebben Locks&Keys en MakingTomorrow hun krachten gebundeld. MakingTomorrow creëert onderwijs op een speelbare, interactieve en educatieve manier en dit is ook precies waarop de online escape room is gebaseerd.

Escapedemic

Escapedemic is ontwikkeld om op deze speelse manier bewustzijn te creëren voor een virus. De online escape room voor thuis kan alleen óf samen gespeeld worden en is daarnaast ook heel geschikt om samen met kinderen te spelen. Het is gratis te downloaden, zodat het voor iedereen speelbaar is. Echter zijn donaties natuurlijk erg welkom in deze onzekere tijden. Hier kun je de online escape room meteen spelen en eventueel een donatie achterlaten!