Tilburgse Open Roeivereniging succesvol in Amsterdam

De eerste regels van het TOR (Tilburge Open Roeivereniging) clublied gingen dit weekend op voor de junioren die in de blauw-gele TOR kleuren van start gingen op de Bosbaan in Amsterdam.

Vrijdag

Op vrijdag avond behaalde Sjoerd van Loon een keurige 3de plaats in de Jongens 16 skiff op de Argosprint over 500meter. Daarmee debuteerde hij op het Amsterdamse water. Zef Thelen weet heel goed hoe dat water aanvoelt en wist dat ook in snelheid om te zetten met winst in de Jongens 18 jaar skiff.

Zaterdag

Op zaterdag en zondag waren het de NSRF Slot wedstrijden op de Bosbaan waar de TOR junioren van zich deden speken. Zef Thelen wist in de Jongens 18 skiff de hoge startsnelheid op de eerste 500m van vrijdag ook op 2 km goed vast te houden en werd eerste in zijn heat en mocht trots het overwinnings-‘blik’ in ontvangst nemen. Max Menten roeide op zaterdag met zijn combinatie partner Ben van Brussel uit Amersfoort erg hard in de gestuurde Nieuwelinge twee en behaalde daarmee zijn eerste klasserende “blik”. Op zondag kwamen daar nog de winst in de Jongens 18 dubbeltwee en in de Lichte Nieuwelingen twee zonder stuurman bij. Kortom het was het “TOR was de beste, TOR vaart vooraan”, waar uit de blauwgele kelen van de TOR leden aan het erevlot de winnaars werden toegezongen. Met de goede resultaten tijdens het gehele seizoen wisten Max Menten en Ben van Brussel ook een uitzending te verdienen naar de Coupe de la Jeunesse in Hongarije eind juli.