Tilburgse ouderenzorgorganisatie De Wever bestaat 25 jaar en kijkt terug naar vroeger

Ouderenzorgorganisatie De Wever viert in 2022 haar 25-jarig bestaan. Op 1 januari 1997 fuseerden locaties De Hazelaar en Padua. Op de locaties werd destijds een prijsvraag voor een nieuwe naam uitgezet. Een medewerker bedacht de naam ‘De Wever’. Een naam die vijfentwintig jaar later is uitgegroeid tot één van de grootste zorgaanbieders in regio Tilburg.

Afkomst

De naam ‘De Wever’ werd gekozen omdat er een Tilburgs randje aan zit vanwege de link met Tilburg Textielstad. De naam is ook toepasselijk voor de locaties die zich tijdens de fusie met elkaar hebben ‘verweven’. Vijfentwintig jaar later bestaat De Wever uit veertien woonzorgcentra en twee behandelcentra in Tilburg. Daarnaast biedt De Wever thuiszorg en (paramedische) behandelingen aan cliënten in Tilburg en omgeving.

Een feestelijk jaar

Het bijzonder feestjaar wordt op alle locaties ingeluid met taart voor de bewoners en medewerk(st)ers op de zorgafdelingen. De medewerk(st)ers en cliënten van De Wever Thuis, de vrijwilligers én de thuiswerk(st)ers ontvangen, vanwege de huidige coronamaatregelen, thuis een pakketje om het jaar op afstand feestelijk af te trappen.

Welzijnsmedewerk(st)er Janny snijdt de taart aan voor de bewoners van locatie De Hazelaar. ‘Ik werk al twaalf en een half jaar bij De Wever. Ik ben hier precies op de helft van die 25 jaar komen werken’, vertelt ze. ‘De tijd is razendsnel voorbij gegaan, maar dat is niet zo gek. Ik ga nooit met tegenzin naar mijn werk. Ik werk op afdeling Appel met jonge mensen met dementie. Je bouwt een band met de cliënten op en geen werkdag is hetzelfde. Dat maakt het werk voor mij zo leuk,’ aldus Janny.

Trots en waardering

Het 25-jarig bestaan van De Wever is een mooie gelegenheid om een jaar vol festiviteiten te organiseren in 2022. Het is een jaar om extra waardering uit te spreken naar alle medewerk(st)ers en vrijwilligers die van een oude dag een nieuwe dag maken voor de bewoners en cliënten. In het voorjaar staat er voor de bewoners en cliënten ook een leuke verrassing gepland. In het jubileumjaar worden niet alleen herinneringen opgehaald, maar wordt ook naar de toekomst gekeken. Op de agenda staat daarom ook een inspirerend evenement voor stakeholders.

Chantal Beks, bestuurslid van De Wever, benadrukt hoe bijzonder de inzet van alle collega’s van De Wever is. ‘We zijn erg trots op alles wat we in de afgelopen vijfentwintig jaar hebben bereikt. Onze medewerkers en vrijwilligers zetten zich iedere dag in voor de bewoners en cliënten. We willen er dit jaar bij stil staan hoe bijzonder het is dat we dit samen doen, elke dag weer!,’ aldus Chantal.