Tilburgse Pascale bedenkt Table Alerts: een appje als er een tafel in een restaurant vrijkomt

table alerts

Stel: je wilt na 1 juni uit eten, maar na een paar belletjes blijken je favoriete restaurants al vol te zitten. Zeker na de horecasluiting van een paar maanden, zou dit zomaar eens het geval kunnen zijn. De Tilburgse Pascale Vugts komt daarom met een slim concept: Table Alerts. Je meldt jezelf aan voor een verzendlijst. Zodra er een tafel vrij komt, krijg je een whatsappberichtje.

Het idee voor Table Alerts had de Tilburgse Pascale al voor de coronacrisis. Voor haar bedrijf Betiquette en betrokkene bij de organisatie van Tilburg Culinair, heeft ze veel contact met restaurateurs. Rondom de feestdagen kwam ze al op het idee. “Veel restaurants zijn dan volgeboekt, of mensen denken dat ze al vol zitten. Toch is er soms gewoon nog plaats of wordt een reservering op het laatste moment afgezegd. En dat terwijl er dan genoeg mensen zijn die aan dat tafeltje willen zitten.”

Impulsief een hapje eten

Het idee voor de whatsappdienst lag dus al op de plank en voor Pascale was er geen beter moment om het weer af te stoffen. “Ik houd ervan om impulsief een lekker hapje te gaan eten. En ik dacht bij het horen van de maatregelen: shit, hoe moet dat straks?” Pascale ziet dit concept dus als een klassieke win-win voor zowel de gasten als de lokale horeca. “Restaurants willen natuurlijk alle dertig zitplaatsen benutten. Hopelijk biedt dit kansen om ook doordeweeks vol te zitten.”

Momenteel is ze met zes restaurants in gesprek, waarvan er een aantal hebben toegezegd: Taste!, Auberge du Bonheur en de Houtloods. In juni start de pilot, dan kijkt ze wat werkt en wat niet.

Zo werkt het

Hoe het werkt? Je meld jezelf aan voor de verzendlijst door een telefoonnummer (06 27 23 08 51) toe te voegen aan je contactenlijst. Dan app je even een duimpje naar dit nummer en je staat erbij. Zodra een restaurant een tafel vrij heeft, krijg je een berichtje. Je kunt dan direct bij de horecazaak reserveren. Zodra het plekje ingevuld is, krijg je nog een appje. Hierdoor weet je of het nog open is of niet.