Tilburgse Robin Jacobs wint Young Classical Talent Award 2023

De 18-jarige Robin Jacobs heeft deze week in de Concertzaal in Tilburg de Young Classical Talent Award 2023 in ontvangst mogen nemen. De leerling van het Koning Willem II College won de award met het zingen van “Se vuol ballare” uit de Mozart-opera Le Nozze di Figaro. Kamerorkest Kamerata Zuid begeleidde de scholier, evenals de andere scholieren die deelnamen aan deze wedstrijd.  Kiara Toepoel won de aanmoedigingsprijs. Uniek was de gezamenlijke uitvoering van het muziekstuk dat speciaal voor de YCTA is gecomponeerd door leerlingen Sven de Vos, Iby van de Hout, Kainey van den Hout, Mees Wiegmink en Sarah van de Ven onder leiding van Maarten Jense.

Jury onder de indruk

De jury was onder de indruk: “Wat heb je een bijzonder mooie stem, ik kreeg kippenvel”, aldus juryleden Etienne Siebens, Sarah Neutkens en Carla de Waal over de uitvoering van de prijswinnaar.

Over de award

De Young Classical Talent Award is een jaarlijks terugkerende wedstrijd voor klassieke muzikale talenten uit Tilburg e.o. Zij krijgen de unieke kans om onder begeleiding van een professioneel orkest een muziekstuk te zingen of te spelen voor een vakjury. De winnaar wint de award én een masterclass in zijn of haar discipline. De Young Classical Talent Award is een initiatief van Kamerata Zuid, Theaters Tilburg en CisT. De volgende editie zal plaatsvinden op 18 april 2024.

Meer informatie

Wil je meer weten over deze prijs? Check dan deze website.