Tilburgse roeier verdient uitzending naar internationaal jeugdtoernooi

Het afgelopen roeiseizoen heeft Max Menten lid van de Tilburgse Open Roeivereniging (TOR) samen met zijn roeimaat Ben van Brussel goede resultaten geboekt op nationale roeiwedstrijden. Dit is ook opgevallen bij Ronald Florijn, de bondscoach junioren van de KNRB en heeft hun prestaties beloond met uitzending naar de Coupe de la Jeunesse.

Max Menten

Max Menten is een bijzonder lid, hij woont in Maastricht, maar is lid van de Tilburgse Open Roeivereniging geworden toen Peter Klomp een jaar geleden nog jeugdcoach was bij TOR. Hij kon hier de begeleiding krijgen die in Maastricht niet voorhanden was. Afgelopen jaar heeft Max zich samen met Ben van Brussel van Hemus (roeivereniging in Amersfoort) bewezen in de dubbel twee. Ze wonnen op de thuiswedstrijd (de ZRB) de jongens 18 jaar dubbel twee, op het Nederlands Kampioenschap werden ze derde en op de NSRF Slotwedstrijden behaalden ze in totaal 3 overwinningen samen. Ronald Florijn was onder de indruk van de beide jongens, maar kon ze geen plek geven in de junioren equipe voor Rio de Janeiro (de WK voor junioren) dit jaar, omdat het beiden lichte mannen zijn (nog geen 70 kg). Hij beloonde hun prestaties door ze een uitzending te geven om internationale ervaring op te doen op de Coupe de la Jeunesse in Szeged Hongarije. De Coupe (1 en 2 augustus) is een mini WK waar in het verleden ook oud TOR–lid Daan Klomp internationale ervaring heeft opgedaan als start-up op zijn huidige, mogelijk Olympische carrière. Max en Ben dromen daar ook van, maar zijn op dit moment al blij met hun uitverkiezing. Ze worden de komende 3 weken in Tilburg gecoacht door Vidar/TOR coach Willem Hagemans, die bij TOR met jeugd roeier Zef Thelen ook successen heeft geboekt afgelopen roeiseizoen.

Crowd funding actie

De KNRB heeft haar focus op het nationale Aegon roeiteam en het budget is beperkt. De uitzending naar de Coupe voor Max, Ben en Willem betekent dat ze zelf € 575,– zelf moeten bijdragen. Voor een scholier is dat veel geld en ze hebben nu een crowd funding actie opgezet om dit bedrag op te halen.

De Tilburgse Open Roeivereniging en Hemus dragen ook hun steentje bij, maar het junioren team stelt elke financiële bijdrage zeer op prijs. Kijk voor details op de site van TOR (www.rvtor.nl of op facebook https://www.facebook.com/oarsometorsome ) Alvast hartelijk dank namens Max, Ben en Willem.