Nieuws

Rowan en Tommy
Let op! Dit artikel is al 83 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburgse Rowan en Tommy winnen Holland’s Got Talent en stellen deel prijzengeld beschikbaar voor goed doel

Twee leerlingen van het Koning Willem II College in Tilburg hebben de finale van Holland’s Got Talent 2020 gewonnen. Tommy Heeffer en Rowan van den Boomen, beide uit 5 HAVO, hebben zaterdagavond velen in het hart geraakt met hun indrukwekkende choreografie.

Rector Daphne Heeroma: “Als school zijn we natuurlijk ontzettend trots op deze fantastische prestatie. Het is ook niet niks om in deze fase van je middelbare school zo’n prestatie neer te kunnen zetten. De uitspraak ‘Iedereen heeft talent, maar pas als je er echt vol voor gaat, is de wereld voor jou’ is uit het hart van de school gegrepen!”

In het commentaar van Ali B vertelde hij hoe hij werd ondergedompeld in de onderwaterwereld van emoties en dat is een erg groot compliment voor deze jongens.

Koning Willem II College

Dans is al jaren een vast onderdeel in het programma van het Koning Willem II College, in nauwe samenwerking met de vooropleiding dans van Fontys Hogeschool.

“De filosofie van het Koning Willem II College is dan ook dat ieder mens een talent heeft en dat de school vooral de taak heeft je daarmee kennis te laten maken. Het is fantastisch dat deze jongens een groot deel van Nederland hebben kunnen ontroeren met hun talent en optreden,” aldus Heeroma.

Tommy en Rowan

En Tommy en Rowan? Na afloop van de finale konden ze ook aangeven wat er naast talent nog meer nodig is voor een topprestatie: ze hebben er keihard voor gewerkt en een beetje geluk gehad.

Het is heel bijzonder dat zij een deel van het prijzengeld beschikbaar stellen om mensen via dans hun trauma’s te helpen loslaten. Want ook op zo’n manier kunnen we de wereld een stukje mooier maken voor iedereen.

Maandag werden beide jongens onder luid applaus van medewerkers en leerlingen over de rode loper van school verwelkomd. Deze week beginnen ze aan de schoolexamens en dat vraagt weer voor de nodige concentratie. “We weten dat zij hier ook vol voor zullen gaan, om zo te laten zien dat je met talent, hard werken en misschien een beetje geluk ook je diploma kunt halen!”