Tilburgse Saide lanceert My Crunchy Munkey: chocoladereep met een persoonlijke boodschap of cadeautje erin

my crunchy munkey

Het is actueler dan ooit: een kaartje naar elkaar sturen om te laten weten dat je aan iemand denkt. Maar de Tilburgse Saide vindt dat het leuker kan. En dus is ze twee weken geleden gestart met My Crunchy Munkey: een concept waarin je persoonlijke kaartjes en cadeautjes (zoals sieraden) IN een chocoladereep met verschillende toppings naar je familie, vrienden, geliefden en/of collega’s kunt sturen.

Het idee om dit concept te starten ontstond tijdens de eerste coronagolf. “Ik heb zelf een marketingbureau en tijdens die eerste coronagolf kreeg ik het rustiger. Ik had dus een plan B nodig en als ondernemer ben je altijd bezig met nieuwe ideeën en concepten.”

Saide klopte aan bij haar vader die een eigen bakkerij heeft in Tilburg. “Mijn vader levert veel aan de horeca. Maar dat is natuurlijk stil komen te vallen. Nu werken we samen aan My Crunchy Munkey.”

De ambitieuze Tilburgse wilde eigenlijk direct online met de verkoop, maar had uiteindelijk wat extra tijd nodig. “We zijn een halfjaar bezig geweest met het vinden van de juiste materialen. Je stopt namelijk wel een cadeautje of ansichtkaart in een reep chocolade. Daarvoor moet je wel goede en gecertificeerde materialen gebruiken. Dat hebben we nu helemaal voor elkaar!”

Nu staat Saide dus met heel haar familie chocoladerepen te maken en in te pakken. “Dat is wel weer de andere en positieve kant van corona. Ik heb op zakelijk gebied nog nooit samengewerkt met mijn ouders, en nu staat de hele familie mee te helpen.”

Leuke verrassing met een persoonlijke touch

De chocoladerepen (van 21 bij 16 centimeter) van My Crunchy Munkey kun je helemaal naar eigen wens samenstellen. Zo hebben ze verschillende smaken chocolade en (0)13 toppings. Denk bijvoorbeeld aan m&m crunch, mini marshmallows, oreo crumbs, caramel fudge, kletskoppen, meringue en veel meer. “Je kiest eerst de chocoladesmaak, vervolgens een aantal toppings en tot slot bepaal je of je een persoonlijk kaartje of cadeautje mee wil sturen.”

Zo kunnen er sieraden in verpakt worden, maar ook ansichtkaartje met een persoonlijke boodschap. “Eigenlijk leveren we maatwerk. Dus als iemand een huwelijksaanzoek wil doen, kunnen we meewerken. Maar ook als iemand een leuk klein cadeautje heeft die hij of zij bijzonder wil verpakken, hebben we veel mogelijkheden.”

Je kunt de repen online bestellen en laten versturen. Zo kun je iemand verrassen met iets leuks zonder dat je zelf de deur uit hoeft of hem of haar daadwerkelijk moet ontmoeten. Saide is nu twee weken bezig en de bestellingen stromen binnen. “Het zijn vooral mensen die elkaar willen verrassen met iets leuks. Of bedrijven die hun personeel of klanten iets persoonlijks en bijzonders willen schenken.”

Nu komt de aap uit de mouw

Waarschijnlijk lees je dit artikel en denk je: waar komt de naam My Crunchy Munkey vandaan. Dat vroegen wij ons natuurlijk ook af. “Je kunt de naam eigenlijk ontleden in drie gedeeltes. My omdat de reep helemaal van jou is, crunchy omdat het een heerlijke knapperige reep is en de munkey staat voor ‘nu komt de aap uit de mouw’. Het moet natuurlijk zorgen voor een verrassingseffect als je lekker zit te genieten van chocolade en er ineens een cadeautje of persoonlijk bericht in de reep verschijnt.”

Saide heeft grote ambities met het bedrijf. “Eigenlijk wil ik mijn focus hier volledig op richten. We willen heel Nederland en België veroveren en ik heb de ambitie om volgend jaar in een groter pand te vestigen. Ik wil dit groots gaan aanpakken.”

Meer informatie en winactie

Wil je meer weten over My Crunchy Munkey, bestellen of heb je een speciaal verzoek voor Saide? Check dan vooral de website!

Overigens heeft My Crunchy Munkey ook nog een leuke winactie. Richting de feestdagen willen ze een limited edition Crunchy Munkey uitbrengen en jij kunt die als eerste proeven. Het enige wat je hoeft te doen is My Crunchy Munkey voor 15 december volgen op Facebook en Instagram. Onder 75 fans wordt een reepje met de nieuwe smaak en kortingscoupon opgestuurd. Hierin kun je een verrassing tegenkomen. Zo krijgen drie van deze 75 fans een My Crunchy Munkey naar keuze en wint één iemand de hoofdprijs: een jaar lang een reep per maand naar keuze.