Tilburgse scholen komen met alternatief op geannuleerde Koningsspelen

Koningsspelen

Helaas, omdat alle evenementen tot 1 juni zijn verboden, zijn er dit jaar ook geen Koningsspelen. Erg jammer natuurlijk, maar gelukkig hebben Tilburgse gymdocenten iets leuks bedacht voor kinderen en ouders thuis: De Tilburgse @Home Koningsspelen.

Alternatieve Koningsspelen

Docenten hebben een alternatief bedacht om de spelen vanuit huis door te laten gaan. De Tilburgse @Home Koningsspelen zijn bedacht om kinderen thuis toch het ‘Koningsspelen gevoel’ te geven. De uitleg van deze sportdag is online te vinden. De dag zal bestaan uit verschillende activiteiten. Denk hierbij aan sportieve spellen die je thuis kunt doen, zoals touwtrekken, wc-rol mikken en verspringen.

Gymdocent en initiatiefneemster Nour van den Hout: “Wij missen het enorm om de kinderen te zien genieten tijdens de officiële spelen. Daarom is het idee ontstaan om toch een sportieve ochtend te organiseren. Ik kreeg vanuit Basisschool D’n Hazennest de vraag of ik iets kon verzinnen als vervangende activiteit. Na twee dagen ligt er nu een document klaar voor bijna alle basisschoolleerlingen uit Tilburg. Hoe mooi is het dat we op deze manier toch nog samen kunnen sporten?!”

Koningsspelen-dans

Voorgaande jaren werden de spelen geopend door Kinderen voor Kinderen met de Koningsspelen-dans. Om deze traditie in stand te houden hebben de organisatoren van de @Home-spelen zelf een dans bedacht. Via sociale media (Beweegteam Onderwijs Tilburg/Sportintilburg) kun je deze dans vinden. Deze week (week 16) wordt elke dag een instructievideo geplaatst zodat de kinderen thuis kunnen oefenen. Vrijdag 17 april voeren de gymdocenten deze dans uit. Deze is om 10:00 uur live op Facebook te zien, als startsein voor de Tilburgse @home Koningsspelen.