Tilburgse school in finale Drone Cup Finals in eigen stad

drone cup finals

De landelijke Drone Cup Finals komen op vrijdag 13 april naar de Tilburgse Koepelhal. Aan de landelijke drone race wedstrijd deden zo’n 1200 middelbare schoolleerlingen mee. De finale vindt plaats van 10:30 – 13:30 uur en de toegang is gratis.

Finale Drone Cup Finals

Het Tilburgse 2College Cobbenhagenlyceum uit Tilburg staat in de landelijke finale en neemt het op tegen teams uit Gulpen, Almelo, Heerlen, Maarssen, Pijacker, Den Bosch en Barneveld.

Verschillende obstakels worden gebouwd en geplaatst in een parcours dat de teams moeten afleggen. Deze objecten worden door ROC leerlingen luchtvaarttechniek in 48 uur ontworpen en gebouwd in het Ontdekstation013 op 9 en 10 april.

Tilburgse drone kampioenschappen

Buiten de landelijke wedstrijd staat ook het Tilburgse kampioenschap op 13 april op het programma. Meerdere basisscholen gaan uitmaken wie zich de beste van Tilburg mag noemen. Meerdere Tilburgse meesters en juffen hebben de afgelopen tijd een masterclass innovatievaardigheden gevolgd en kunnen met drones vliegen. Daardoor zijn 265 leerlingen getraind in het vliegen van drones.

Uiteindelijk gaan acht teams hun basisschool vertegenwoordigen. Uiteindelijk is de gezamenlijke ambitie om leerlingen van 8 tot 18 jaar meer te leren over techniek en innovatievaardigheden.