Tilburgse scooterbroertjes zien bedrijf ondanks coronacrisis groeien: ‘Mensen willen lekker touren door de regio’

scooter koning

Zo’n twee jaar geleden besloten de aan scooters verknochte broers Bjorn (24) en Rico (22) om een eigen scooterzaak te starten: Scooter Koning. De zaken gingen zo goed dat ze een jaar geleden al verhuisden naar een groter pand. Van een pand van zo’n 175 m2 vertrokken ze naar een pand van 800 m2: ruim vier keer zo groot dus. En de zaken gaan nog steeds goed.

Vorig jaar namen we al eens een kijkje bij Scooter Koning voor een interview. Toen sprak de ambitieuze Bjorn uit dat ze een grote speler in de regio willen worden op het gebied van scooterverkoop. “Die ambitie hebben we nog steeds. Ik denk dat we goed op weg zijn!”

Daarin worden de broers gesterkt door hun familie. “Mijn broertje en ik runnen de toko, maar mijn vader loopt hier ook een aantal dagen per week rond om mee te helpen. En mijn oom geeft ons zo nu en dan financieel advies.”

Ondanks corona, groeide de omzet

Daar waar veel bedrijven het heel zwaar kregen toen corona de wereld overnam, is de verkoop bij Scooter Koning gestegen. “Je merkte dat mensen geld overhielden omdat ze niet op vakantie gaan. Of omdat ze vakantie in eigen land of stad vieren. Het lijkt erop dat mensen lekker willen gaan touren in de regio.”

Waar Scooter Koning voorheen vooral scooters verkocht aan consumenten, werd er tijdens de coronacrisis ook door bedrijven fanatiek ingekocht. “Toen de restaurants moesten sluiten, besloten veel horecazaken zich te focussen op thuisbezorgen. We hebben toen wel wat scooters aan horecazaken in de regio verkocht.”

Nadelen aan de coronacrisis

Maar ondanks dat het de heren financieel voor de wind gaat, ondervindt het duo ook hinder van de coronacrisis. Scooter Koning verkoopt namelijk ook Vespa’s van het Italiaanse merk Piaggio. “Vespa is het populairste scootermerk in Nederland. Daar is ook altijd vraag naar. Maar omdat Italië in het begin van corona zwaar werd getroffen, werd de hele productie en distributie van scooters gestopt.”

Maar gelukkig heeft Scooter Koning ook het huismerk SK in het assortiment. Dit zijn scooters die lijken op Vespa’s. “Die verkopen we inderdaad veel. We kunnen deze scooters tegen een scherpe prijs aanbieden omdat we de scooters zelf importeren.”

scooterkoning

Elektrische scooters hebben de toekomst

Verder ziet Bjorn de verkoop van elektrische scooters stijgen. “Mensen zien toch dat dit de toekomst is en willen er op tijd bijzijn. Na een testrit merken ze vaak dat scooters elektrisch heel erg lekker rijden.”

Ook verkoopt Scooter Koning elektrische fietsen. “Daarin zien we geen stijging in de verkoop. Maar de verkoop van scooters blijft bij ons natuurlijk de hoofdzaak, maar we verkopen inderdaad ook veel elektrische fietsen.”

Gratis windscherm in augustus

Wil jij deze zomer ook lekker touren in de regio? Bij Scooter Koning in Berkel-Enschot (op nog geen kilometer van Tilburg) kun je scherp geprijsde scooters kopen. In augustus hebben ze ook een leuke actie. Bij aankoop van een scooter krijg je er een gratis windscherm bij.

Meer informatie

Wil jij een bezoekje brengen aan Scooter Koning? Of rondneuzen welke scooters ze allemaal verkopen? Neem dan een kijkje op de website. Hier vind je ook de openingstijden van de showroom.