Tilburgse singer-songwriter Michael brengt debuut EP uit

michael raven

Tilburgse singer-songwriter Michael Raven komt met debuut EP en brengt zijn eerste single gratis uit. Vanaf 26 februari is de EP te beluisteren op Spotify, iTunes en andere muziekdiensten. 

Michael Raven

Michael Raven (23) is een singer-songwriter woonachtig in Tilburg. Hij heeft meegedaan met het programma De Beste Singer-songwriter van Nederland en mocht naar aanleiding van dat programma aan tafel schuiven bij De Wereld Draait Door. Sinds die tijd is Michael vooral bezig geweest met het schrijven van nieuwe nummers en het zoeken naar muzikanten ter begeleiding. Dit heeft zich uiteindelijk geculmineerd in een opname sessie met producer Wouter Budé, eigenaar van Moon Music. Bij Moon Music heeft Michael zijn debuut EP ‘’The Traveler’s Guide’’ eind vorig jaar opgenomen.

The Traveler’s Guide

Het thema van ‘’The Traveler’s Guide’’ is het vinden van jezelf en je plek in de wereld. Elke jong volwassene begin twintig krijgt met dit thema te maken en Michael stopt zijn vragen en antwoorden in zijn EP. Michael zelf verwoord het als volgt: ‘’The Traveler’s Guide gaat over het vinden van iets, maar je weet nog niet precies wat het is. Het kan een plek zijn, het kan liefde zijn. Een gevoel dat je ergens bij hoort. Het gaat om het niet weten wat er te wachten staat maar toch vooruit te durven. Omdat dat het enige is wat je kan doen. Een grote sprong in het diepe. Het accepteren van onzekerheid als de enige zekerheid die je zult krijgen.’’ Naast zijn EP heeft Michael ook de artwork zelf vormgegeven.

Samen met Roos Creemers (celliste), Erik Steinbusch (gitarist), Joost Koevoets (drummer), Sophie van Schaik (bas) en zijn poëtische teksten geeft hij zijn nummers kleur en vorm. Zijn grootste inspiratiebronnen zijn Ryan Adams, Damien Rice en Gregory Alan Isakov.

Meer informatie

De EP ‘’The Traveler’s Guide’’ is vanaf 26 februari te luisteren via Spotify, iTunes en andere digitale muziekdiensten. De single ‘’Liars and Stones’’ is al te luisteren via YouTube en gratis te downloaden. Zijn auditienummer bij De Beste Singer-songwriter ‘’The Great Unknown’’ staat ook op de debuut EP.