Tilburgse stadsgezichten gevraagd voor expositie

Stadsgezichten

Het TijdLab (Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg) organiseert vanaf 3 juni een wisselexpositie ‘Stadsgezichten in tekeningen en schilderijen’ en is hiervoor op zoek naar voorstellingen van Tilburg die zich bij inwoners thuis bevinden.

De stad is een geliefd onderwerp voor tekenaars en schilders. Door de tijd heen worden steden in beeld gebracht door kunstenaars die vanuit hun eigen perspectief en met eigen gekozen materialen de stad van dat moment vereeuwigen.

Tilburgse stadsgezichten

De collectie van Stadsmuseum Tilburg bevat een aantal stadsgezichten die door kunstenaars en liefhebbers van de stad zijn gemaakt. Deze werken zijn in de loop der jaren verworven door schenkingen aan de gemeente Tilburg. Het is echter maar een zeer kleine greep uit het totale aantal tekeningen en schilderijen dat ooit van de stad is gemaakt. De hypothese is dat er veel voorstellingen van Tilburg zich bij de inwoners thuis bevinden.

Vanaf 3 juni hangen in het TijdLab tien stadsgezichten uit de collectie van Stadsmuseum Tilburg, die samen een echte ‘wisselexpositie’ vormen.  Deze werken worden namelijk gewisseld met tekeningen of schilderijen die door Tilburgers worden aandragen. Nieuwe stadsgezichten, getekend of geschilderd, zijn dus welkom, mits voorzien van een lijst en een ophangsysteem.

Wil jij  van juni tot en met half september een stadsgezicht tentoonstellen in het TijdLab, neem dan contact op met Stadsmuseum Tilburg via info@stadsmuseumtilburg.nl.

Stadsgezichten in beeld en taal

De wisselexpositie ‘Stadsgezichten’ is in de maanden juni tot en met half september te zien in het TijdLab en is gratis toegankelijk tijdens de reguliere openingstijden van de LocHal. Deze expositie is onderdeel van het programma ‘Stadgezichten in beeld en taal’, georganiseerd door het TijdLab (Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg) in samenwerking met partners van Erfgoed Tilburg.