Tilburgse starters veroveren markt met nieuw communicatieplatform PushBird

PushBird

Het zal je maar lukken: als groepje studenten samen een communicatieplatform ontwikkelen en binnen no-time tienduizenden gebruikers genereren. Voor Ruben Mulder, Wouter van Oversteeg en Abdulmohaimen Amer is deze droom werkelijkheid geworden. Met PushBird werden zij deze zomer uitgeroepen tot Rabo Starter van het Kwartaal en zo veroveren ze langzaam de Tilburgse en Nederlandse markt. “Iedereen in Tilburg heeft ons ondersteund en laten groeien, dat is écht heel mooi. Het is allemaal veel sneller gegaan dan verwacht.”

Ruben, Wouter en Abdulmohaimen hebben alle drie een achtergrond in e-commerce. “We merkten dat de manier om je eigen klanten te bereiken steeds lastiger werd. Je hebt natuurlijk e-mail en social media, maar het blijft daarbij altijd maar de vraag of jouw bericht wel gelezen wordt. Toen kwamen wij met het idee om een veel directer communicatiekanaal te ontwikkelen,” vertelt Ruben.

‘Laagdrempelige vorm van communicatie’

Voor de ontvanger werkt het als volgt: Zodra jij op een website komt die PushBird gebruikt, komt er een pop-up in beeld met de vraag of jij updates wilt ontvangen van het desbetreffende bedrijf. Accepteer je deze, dan ben je gekoppeld en ontvang je voortaan directe pushberichten.

Ruben: “Met PushBird kun je als bedrijf jouw doelgroep bereiken op desktop, tablet en mobiel in de vorm van een slimme notificatie. Dit zonder dat de ontvanger nog een app hoeft te installeren, een telefoonnummer of emailadres hoeft af te geven. Het is dus een hele laagdrempelige vorm van communicatie.” Als bedrijf kun je gemakkelijk een account aanmaken via de website, PushBird helpt je verder op weg!

Dat het communicatiekanaal makkelijk en laagdrempelig is, zie je ook terug in de cijfers. De pushberichten worden gemiddeld door 95% van de ontvangers gelezen en daarnaast wordt er vijftien keer vaker geklikt op het bericht dan bij een email.

Wouter: “Het is voor ons heel belangrijk dat bedrijven direct hun klanten kunnen bereiken, maar ook dat klanten daar direct op kunnen reageren. PushBird moet een service zijn naar de eindklant, daar focussen wij ons op. De eindklant moet blij worden van de berichten die zij ontvangen.”

Als een lopend vuurtje

Na een pilotfase begin dit jaar bleef de interesse van Tilburgse bedrijven en evenementen vervolgens niet lang uit. Van Festival Mundial tot Fontys en van Willem II tot Van Der Valk: PushBird verspreidt zich inmiddels als een lopend vuurtje door Tilburg en verder door Nederland .

Ruben: “Het is ook echt ons doel geweest om PushBird hier in Tilburg op te starten en groot te maken. Maar dat het zo snel zou gaan, dat hadden we niet verwacht. Na gaan we flink uitbreiden met het uiteindelijke doel dat ieder bedrijf PushBird gaat gebruiken voor hun communicatie!”