Tilburgse Stichting Avondje Uit door naar finale Appeltjes van Oranje

Stichting Avondje Uit heeft de finale bereikt van de landelijke verkiezing ‘Appeltjes van Oranje’ van het Oranje Fonds. Dit werd op 8 juni bekend gemaakt op Fort Voordorp in Groenekan, waar veertig initiatieven bijeenkwamen om hun inzet in de strijd tegen eenzaamheid te presenteren. De jury was zo onder de indruk van Avondje Uit, dat ze een plekje in de finale hebben bemachtigd. Lees snel verder!
(Foto’s: Patrick van Katwijk) 

Als kroon op de nominatie tot een van de 10 finalisten wordt het team van Avondje Uit op 3 oktober verwacht op Paleis Noordeinde. Uit handen van Koningin Máxima en Koning Willem-Alexander worden drie appeltjes uitgereikt onder de finalisten. “Een bijzondere eer en enorme aanmoediging voor ons werk,” aldus de organisatie.

Pitch

Namens Avondje Uit gaven Ruud van der Donck en Jeroen Hellemons een pitch waarin ze onder andere de beleving van hun deelname aan Te Land, Ter Zee en in de Lucht van 2 juni overbrachten. Om de impact van hun werk tastbaar te maken, hadden zij hun kenmerkende kar meegenomen en lieten zij zelfs juryvoorzitter Kim Putters een stukje fietsen. De spanning was groot, maar de vreugde nog groter toen bekend werd dat Avondje Uit door was naar de finale.

“Het was een intense, maar supertoffe dag. Ik vond het ook erg inspirerend, met veel mooie andere projecten. Hoe Jeroen en ik er samen stonden heeft mij enorm trots gemaakt. Vorige week mijn tv debuut voor Te Land, ter Zee en in de Lucht nu als kers op de taart ook nog op bezoek bij het koningshuis” aldus Ruud van der Donck, begonnen als deelnemer en inmiddels activiteitenorganisator bij Avondje Uit.

(Foto: Patrick van Katwijk)

Over Stichting Avondje Uit

Avondje Uit, actief in de regio’s Tilburg, Breda en Den Bosch, organiseert vrijetijdsactiviteiten voor jongeren en jongvolwassenen om eenzaamheid te bestrijden. Het is een plek waar deelnemers zichzelf kunnen zijn, respect voor elkaar centraal staat, en een gevoel van thuis zijn wordt geboden. Het team bedenkt samen met de deelnemers allerlei activiteiten, van bordspellenavonden en etentjes tot theaterbezoeken en het organiseren van sport- en spel evenementen zoals Tilburg Castle, wat dit jaar plaatsvindt op 14 juli in het Spoorpark.

Trots

Avondje Uit is trots om de gemeenten Tilburg, Den Bosch en Breda landelijk te vertegenwoordigen. De organisatie is dankbaar voor de steun van alle partners die hun succes mogelijk hebben gemaakt, waaronder de gemeenten, het Oranje Fonds, het VSB Fonds, en vele lokale fondsen en zorg- en welzijnsorganisaties.

Over het Oranje Fonds

Het Oranje Fonds zet zich in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen en niemand er alleen voor staat. Dit doet het fonds door sociale initiatieven te versterken met steun van de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij en andere partners. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds. De drie winnaars van de Appeltjes van Oranje ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door prinses Beatrix, en een geldbedrag van 25.000 euro.