Tilburgse straatobjecten op je kleding: De Straatdrukkerij van start

de straatdrukkerij

Tilburg heeft er weer nieuwe merchandise bij en deze keer wel heel bijzondere. De Straatdrukkerij is namelijk van start gegaan en zij drukken verschillende Tilburgse straatobjecten op textiel. 

Door straatobjecten te verven en hier producten tegen aan te drukken, blijft op elk item een unieke afdruk achter van de straat. Zo brengt de oprichtster, Michelle van de Wouw, een stukje stad naar de inwoners. ”De straat biedt ons zoveel mooie plekken, maar vaak wordt hier overheen gekeken, of letterlijk overheen gelopen. De Straatdrukkerij daagt mensen uit om meer om zich heen te kijken. De straat mag gezien worden! Het heeft karakter, een geschiedenis, mooie designs én het verandert met de tijd. De meest typische, historische, mooie en exclusieve prints komen daarmee recht van de straat,” zo is te lezen op de website van De Straatdrukkerij.

Straatobjecten op textiel

Of het nu putdeksels, boomroosters, plaquettes, hekwerken, ornamenten of straatstenen zijn: je kunt ze op textiel drukken. De producten zijn handgemaakt. De Straatdrukkerij maakt gebruik van verf op waterbasis en laat de plekken waar ze afdrukken maken altijd netjes achter. Vooralsnog bestaat de collectie uit tasjes. Binnenkort komen daar ook kledingitems en items voor in huis bij.

de straatdrukkerij

Uitbreiden naar andere steden

Michelle hoopt in de toekomst ook in andere steden producten te gaan drukken. Toch was er voor haar geen betere stad om dit project te starten. Tilburg is volgens haar namelijk de meest innovatieve en rebelse textielstad en daarnaast dé stad waar ze zelf mega trots op is.

Vliegende start dankzij Awesome Foundation

Het initiatief werd warm ontvangen: Awesome Foundation Tilburg beloonde De Straatdrukkerij in januari 2018 met €1000 euro voor het beste idee voor de stad. Dit gaf haar de kans om het bedrijfje op te starten!