Tilburgse studenten openen pop-up restaurant voor het goede doel

Vrijdag 21 oktober opent het eerste Happietaria restaurant in Tilburg. In dit restaurant, geheel belangeloos opgezet door studenten, steun je met je maaltijd het goede doel. De opbrengst van het restaurant is dit jaar bestemd voor MIVA. Het restaurant is van vrijdag 21 oktober tot vrijdag 4 november geopend.

Op de menukaart staan gerechten voor eerlijke prijzen. Zo serveert Happietaria een Amerikaanse Hipster Burger, een Broodje Brexit (Fish & Chips) en een runderstoofpotje met La Trappe bier met de naam ‘Monnikenwerk’. Andere mooie gerechten op de menukaart: de bietencarpaccio en zeezout/karamel/choco cheesecake.

40 Tilburgse vrijwilligers

Happietaria is een initiatief van Stichting Happy Gift, zij coördineren alle happietaria restaurants in Nederland. Het restaurant draait twee weken lang volledig op vrijwilligers. Ruim veertig Tilburgse studenten en diverse plaatselijke sponsors maken dit pop-up restaurant mogelijk. Lonneke van de Kieft, initiatiefneemster en voorzitster vertelt: “Ik wil altijd al een bedrijfje opstarten en het lijkt me fantastisch om dit samen met andere studenten te doen. We dragen zo ook een steentje bij aan gerechtigheid in de wereld, niet alleen door zoveel mogelijk geld op te halen, maar ook door bewustwording te creëren in Tilburg”.

MIVA

MIVA steunt pioniers in 34 landen met vervoers- en communicatiemiddelen en is gevestigd in ‘s-Hertogenbosch. De opbrengt gaat naar een schoolbus voor pionier Joseph uit India. Joseph zet zich in voor onderwijs voor de allerarmsten. Met een bus brengt hij kinderen naar school. De bus dient ook om straatkinderen op te sporen en op te vangen.

Het restaurant is van 21 oktober tot 4 november te bezoeken. De openingstijden zijn van maandag tot zaterdag van 18:00 tot 22:00 uur aan de Langestraat 13 in Tilburg. Reserveren kan via de website: www.happietariatilburg.nl.