Tilburgse studenten winnen NBN-Rabobank Scriptieprijs 2014

Twee studenten van Tilburg University hebben met hun scriptie de NBN-Rabobank Scriptieprijs gewonnen. Het Netwerk Bedrijfsethiek Nederland (NBN) reikte die op 14 mei 2014 uit aan de beste bachelor- en masterscriptie op het terrein van bedrijfsethiek en maatschappelijk verantwoord ondernemen. De prijs werd uitgereikt tijdens het symposium Integriteit & Media op de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht.

De prijs voor de beste masterscriptie ging naar Eefje de Gelder. Zij won met haar scriptie getiteld “Just price within Thomas Aquinas’ Theology”. De jury oordeelde dat Eefje een originele scriptie heeft afgeleverd door Thomas van Aquino niet te lezen als theoloog maar juist als econoom. Door het denken van Thomas van Aquino toe te passen op deze tijd maakt zij haar relaas relevant voor nu en draagt zij bij aan de discussie over een eerlijke prijs.

Elma Dujso won met haar scriptie “Is there a place for ethics in a consumer society?” in de bachelorcategorie. In haar scriptie doet Elma een appèl op iedereen door de keuzevrijheid van de consument in een consumer society te bekijken. Zij ziet dit vanuit het gedachtegoed van Sartre, waarover de jury spreekt als ‘relevant en innovatief’.

De jury onder leiding van Arjo Klamer (Erasmus Universiteit Rotterdam) heeft vooral gelet op aspecten als oorspronkelijkheid, bedrijfsethische relevantie, innovatief karakter en praktische toepasbaarheid. In totaal beoordeelde ze 20 inzendingen. Stefan Louwers van het Bureau Ethiek van de Rabobank reikte de prijs uit. De twee winnaars ontvingen ieder een geldbedrag van 1.500 euro.

NBN-Rabobank Scriptieprijs
Het NBN en de Rabobank loven jaarlijks € 1.500,- uit aan de schrijver en/of schrijfster van de beste bachelor- en masterscriptie op het gebied van bedrijfsethiek, integriteit en/of maatschappelijke verantwoordelijkheid. Met de prijs willen het NBN en de Rabobank de studie naar en de implementatie van bedrijfsethiek en maatschappelijk verantwoord ondernemen stimuleren. Het juryrapport, de winnende scripties en een (foto)verslag van het symposium komen binnenkort op www.bedrijfsethiek.nl.