Tilburgse Theater Tips: een vooruitblik op 2022 met gave voorstellingen bij Schouwburg Concertzaal Tilburg

Normaal gesproken zetten we iedere maand de leukste theatertips van Schouwburg Concertzaal Tilburg waar nog kaarten voor te koop zijn op een rijtje. Maar zoals je weet, moet zowel de Schouwburg als de Concertzaal na 17:00 uur de deuren sluiten. En dus blikken we deze maand alvast vooruit op wat toffe voorstellingen in 2022 waar nog kaarten voor te koop zijn. Lees verder. 

#1: Familiekroniek: Nasrdin Dchar met ‘Oumi, DAD & JA’

Nasrdin vertelt op ontwapenende manier over de belangrijkste mensen in zijn leven: zijn moeder, zijn vader en zijn vrouw. Hij neemt het publiek mee in zijn leven; zijn zoektocht als zoon van Marokkaanse ouders in Nederland, zíjn land. Deze familiekroniek is een driedelige voorstelling over loyaliteit, over je plek vinden en natuurlijk over de liefde. Drie intieme verhalen, eerlijk en met humor gebracht.

In ‘Oumi, DAD & JA’ Vertelt Nasrdin Dchar over zijn familie en wat die voor hem betekent. Het is voorstelling bestaande uit drie delen die maar liefst 5 uur duurt.

 • Zondag 20 februari
 • Start om 15:00 uur
 • Kaarten vanaf €39,- te koop
 • Meer informatie

#2: Formule 1: ‘Het Grote Grand Prix Circus’ met Tom Coronel, Rob Kamphues & Rob van Gameren

Op veler verzoek en voor het eerst in Tilburg: een theateravond over Formule 1 met niemand minder dan Rob Kamphues, Rob van Gameren en Tom Coronel.

Kamphues, presentator van alle tv-uitzendingen rondom de Formule 1 (maar ook verteller, cabaretier en parttime autocoureur) neemt het publiek mee achter de schermen van de autosport. In zijn slipstream Rob van Gameren, sidekick en wandelende Formule-1-encyclopedie, waarvan iedereen zich afvraagt of hij écht alle uitslagen uit zijn hoofd kent en of hij écht nog bij zijn moeder woont. Als klap op de vuurpijl geeft Tom Coronel acte de présence. Hij vertelt waarom hij zelf de Formule 1 nét niet haalde en neemt per videochat ook een paar van zijn internationale racevrienden mee, zoals coureurs Rubens Barichello en Pedro de la Rosa.

 • Zaterdag 5 maart
 • Start om 20:15 uur
 • Kaarten vanaf €21,- te koop
 • Meer informatie

#3: ‘TITANIC de musical’ met René van Kooten, Mariska van Kolck e.a.

10 april 1912. Het grootste en meest luxe passagiersschip ter wereld vertrekt uit de haven van Southampton met bestemming New York. Aan boord 1301 passagiers en 941 bemanningsleden. Onwetend van het lot dat hen wacht. Wat begint als een reis vol toekomstdromen, romantiek en luxe, ontaardt in een strijd met het water. Droom mee met de derdeklaspassagiers over een nieuw leven in Amerika en zie hoe de eersteklaspassagiers zich wentelen in grenzeloze luxe. Maak kennis met reder Ismay die geschiedenis wil schrijven maar kapitein Smith tot wanhoop drijft, en ontwerper Andrews die beseft dat hij een kapitale ontwerpfout maakte. Een meeslepend verhaal over hoop, liefde en ambitie.

 • Dinsdag 8 maart
 • Start om 20:15 uur
 • Kaarten vanaf €45,- te koop
 • Meer informatie

#4: De Ashton Brothers met ‘A Medicine Show’

Na het grote succes van de extravagante show Ashtonia, waren de Ashton Brother nét begonnen met het maken van een gloednieuwe show toen de coronacrisis de voorbereidingen abrupt tot stilstand liet komen. Maar blijven zitten en afwachten zit nu eenmaal niet in het Ashton-DNA. Flexibel meebewegend met het kleine beetje ruimte dat de coronamaatregelen ze bood, ontwikkelden ze een nieuw theaterconcept: A Medicine Show. Een compleet avondje uit met een bonte mix van muziek, acrobatiek en regelrechte tovenarij

 • Zaterdag 23 april
 • Start om 20:15 uur
 • Kaarten vanaf €24,50,- te koop
 • Meer informatie

Tilburgse Theater Tips

Elke maand zet Tilburg.com een aantal Tilburgse theaterstips op een rijtje. Voorstellingen waar je voor dezelfde maand nog kaarten voor kunt krijgen en die zéker een bezoekje waard zijn. Deze keer blikken we dus vooruit op 2022. Pak je agenda erbij, bestel tickets en geniet! De complete agenda van Theaters Tilburg vind je overigens hier.