Tilburgse Valerie wint €5000 bij het programma I Can See Your Voice

I Can See Your Voice

Donderdagavond kon heel Nederland genieten van de Tilburgse Valerie. Ze was te gast in het nieuwe televisieprogramma ‘I Can See Your Voice’: een muzikale spelshow waar onder andere O’G3NE, Edsilia Rombley en Danny de Munk als gastartiesten optreden. Valerie ging naar huis met een bedrag van €5000,-. 

Het concept van het programma is als volgt: verschillende gastartiesten treden op met hun grootste fans. Ze moeten raden of iemand een gouden keeltje heeft of zo vals als een kraai zingt, zonder dat er ook maar één noot wordt gezongen. Het vijfkoppige panel – bestaande uit Jeroen van Koningsbrugge, Marieke Elsinga, Ronnie Flex, Fred van Leer en Samantha Steenwijk – adviseert de artiest en fan. Het nieuwe spelprogramma – bedacht door de bedenkers van ‘The Masked Singer’ – is sinds donderdagavond 29 oktober wekelijks te zien bij RTL4. De presentatie is in handen van Carlo Boszhard.

‘Wie van de kandidaten kan er echt zingen en wie houdt ons panel compleet voor de gek?’ Deze vraag wordt gesteld aan een succesvolle gastartiest en een fan, die samen het spel spelen om een geldprijs voor de fan te winnen. Het vijfkoppige panel helpt hen hierbij.

In de show halen zes kandidaten alles uit de kast om het panel te laten geloven dat ze een goede zanger zijn, maar niet alles is wat het lijkt want er zitten tussen de kandidaten ook een aantal valse stemmen. In verschillende rondes vallen de kandidaten één voor één af. De laatst overgebleven kandidaat mag aan het eind van de show een duet zingen met de bekende Nederlandse gastartiest. Zal de artiest steil achteroverslaan van de waanzinnige zangkunsten van de kandidaat? Of leidt het duet tot een flinke slappe lach, omdat de kandidaat nog nooit zuiver heeft gezongen?

Spannend, maar leuk

Valerie verkoopt al enkele jaren merchandise tijdens de tours en concerten van Edsilia Rombley. Zo verkoopt ze onder andere cd’s en andere leuke merchandise. Hierdoor is ze een bekende fan geworden en wordt ze ook herkent door Edsilia bij haar shows. Ze volgt Edsilia al 12 jaar, vandaar dat het ook niet gek is dat Valerie het super leuk vond om mee te doen aan het programma I Can See Your Voice met haar idool.

In de aflevering heeft Valerie het prijzengeld van €5000 binnengesleept. Samen met Edsilia en het panel heeft ze de zangeres die wél kon zingen er uit gepikt. Ze wil graag van het gewonnen prijzengeld op vakantie, wanneer dit vanwege de coronacrisis weer mogelijk is.

Wij spraken Valerie over haar deelname. Het was voor haar een spannende ervaring, maar ze vond het super leuk om te doen. Ze vertelde ons dat Carlo Boszhard haar continu op haar gemak stelde en er voor zorgde dat het voor haar een prettige ervaring was. “Carlo is echt heel leuk. Ik kreeg totaal niet het idee dat ik dingen moest doen. Ze lieten me vrij om mijn eigen keuzes te maken. De beslissingen die ik in het programma heb gemaakt kwamen echt voort uit het overleg tussen mij en Edsilia Rombley.”

Deelname I Can See Your Voice

Hoe Valerie terecht is gekomen bij dit programma is een wel een bijzonder verhaal. Ze heeft zichzelf namelijk niet opgegeven, maar werd benaderd door RTL om mee te doen. Edsilia had een lijstje gemaakt van fans met wie zij graag dit programma zou willen doen. Uit dat lijstje is Valerie gekozen en dat was een hele eer.

“Backstage was iedereen uit elkaar dit in verband met de corona regels waar strikt aan gehouden werd. Ik zag Edsilia pas voor het eerst toen we op de set stonden. De anderen zag ik kort in de wandelgangen, ze wenste me wel allemaal snel succes. Ik vond het een mega leuke ervaring, maar heb geen verdere ambities om op televisie te komen tenzij ik weer gevraagd word door een programma.”

Videoland

Mocht je deze aflevering met Tilburgse Valerie nu niet gezien hebben, kun je deze terug kijken op Videoland. Het is zeker de moeite waard om naar te kijken en mee te genieten van de mooie stemgeluiden, maar ook de valse stemgeluiden. Benieuwd naar de andere deelnemers? I Can See Your Voice is elke donderdag om 20:30 uur te zien op RTL 4