Tilburgse verhalen, daar zit muziek in

Tilburg is een stad met veel gezichten. Achter elke deur schuilt wel een verhaal. Het absurde is overal aanwezig: in de kunsten, maar ook in het dagelijks straatbeeld. De Kennismakerij zoekt samen met de Rockacademie naar verhalen rondom het Boekenweekthema ‘Waanzin’.

Verhalen worden waanzinnige liedjes

Tilburgers met een waanzinnig verhaal worden uitgenodigd om dit in te sturen. Een vakjury selecteert 10 verhalen uit de inzendingen. Deze worden door 10 jonge singer-songwriters van de Rockacademie muzikaal tot leven gewekt en vertolkt naar een professionele song. De jonge muzikanten ontmoeten de Tilburgers die een verhaal instuurden. Zo komen de kunstenaars in contact met de inwoners van Tilburg: hun inspiratiebron.

Wedstrijd

Altijd al een song willen horen die jouw verhaal vertelt? Stuur dan je waanzinnige Tilburgse verhaal in voor 2 februari in via kennismakerij.spz@bibliotheekmb.nl. Schrijf je verhaal op, maak een fotoreportage of spreek het in en verbaas de jury met de absurditeit van het verhaal.

Op donderdagavond 5 maart worden de songs gepresenteerd aan een publieksjury en een professionele jury. De drie winnende singer-songwriters treden op zaterdag 14 maart op in Theaters Tilburg tijdens festival TiLT.