Tilburgse Verkeersquiz voor basisscholen

Vijf basisscholen nemen het tegen elkaar op

Het verkeer wordt steeds drukker en daarom is de kennis van verkeersregels harder nodig dan ooit. Verkeersongevallen met lopende en fietsende kinderen gebeuren voor ruim 90% binnen de bebouwde kom en binnen een straal van 1 kilometer van huis. Daarom organiseert Veilig Verkeer Nederland district Noord-Brabant in opdracht van de gemeente Tilburg de tweede verkeersquiz. Groep 7 en 8 leerlingen van 5 basisscholen uit de gemeente nemen het woensdag 20 februari 2013 vanaf 9.15 uur tegen elkaar op in het Factorium in Tilburg. Wethouder Lauwerier (Verkeer en Vervoer) verricht de opening.

BVL-scholen
Bs De Vuurvogel, Bs De Lochtenbergh, Bs Yore uit Tilburg en Bs De Wichelroede en Bs Achthoven uit Udenhout gaan de strijd met elkaar aan om de titel “Beste verkeersklas van de gemeente Tilburg 2013”. Deze scholen zijn in het bezit van het Brabants VerkeersveiligheidsLabel (BVL)of ze zijn bezig dit label te behalen.

Verkeersquiz
De verkeersquiz bestaat uit 30 vragen die betrekking hebben op verkeerssituaties, verkeersborden en algemene vragen over verkeer en verkeersregels. Tijdens de quiz zijn een politiemedewerker en een verkeerskundige van de gemeente Tilburg aanwezig. Zij nemen zitting in de jury en geven waar nodig een toelichting op de antwoorden op de quizvragen.

De verkeersquiz is een leuke en spannende manier voor de leerlingen om met verkeer bezig te zijn. Het is bovendien een duidelijke graadmeter van het kennisniveau van de leerlingen.

De verkeersquiz wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Tilburg en de provincie Noord-Brabant.