Tilburgse vlag vormt basis voor nieuwe uitshirt Willem II

Willem II presenteert in samenwerking met supporters en Robey Sportswear het nieuwe uittenue van het seizoen 2022-2023. De Tricolores spelen dit seizoen de uitwedstrijden in de kleuren van de vlag van de stad Tilburg: blauw met een geel kruis.

Het shirt onderstreept de band tussen de club en de stad. “We zijn trots op onze stad, onze herkomst en de Tilbörgse meens. De plattegrond van de stad loopt als aderen in Willem II-blauw over de gehele voorzijde van het shirt. Onderin het shirt is het Koning Willem II stadion op de plattegrond met ‘WII’ aangeduid,” laat Willem II weten op de clubwebsite.

Details

Op de borst en precies in de as van het kruis schittert uiteraard het nieuwe clublogo dat begin dit jaar werd gepresenteerd. Boven het logo staat geen sponsoruiting meer. Op de achterzijde en in de kraag staat het stadswapen en uit het clublied de zin ‘Willem II, Willem II, met je beroemde kleuren’. De broek en kousen zijn navy blue met dezelfde Tilburgse blauw-gele accenten. Op beiden is ‘Tilburg’ verwerkt.

Nu te koop

Het uittenue is vanaf nu verkrijgbaar in de webshop. Bij het bestellen van jouw uitshirt maak je een keuze voor één van de vier periodesponsoren. Shirts met Tricorp zijn momenteel in productie en worden op dit moment binnen vijf tot zeven werkdagen geleverd. Voor shirts met het logo van Max ICT, AVEC en FIER geldt momenteel een langere levertijd. Het uitleveren van deze shirts start in de week van 18 juli. De huidige voorraad is een gedeelte van de totale levering.

Wil je jouw shirt laten bedrukken met de naam en het rugnummer van jouw favoriete speler of je eigen naam? Ook dat is mogelijk. Dit seizoen spelen de Tricolores met rugnummers die voor alle clubs in de Keuken Kampioen Divisie uniform zijn. Op de volwassen shirts worden deze rugnummers gedrukt, maar voor de kindermaten wordt het eigen Willem II-rugnummer gebruikt. Dat vanwege het feit dat de Eerste Divisie de rugnummers niet voor kindermaten beschikbaar stelt.