Tilburgse vocal group T-SiNG! behaalt landelijke tweede plaats

Op zaterdag 13 oktober j.l. heeft de Tilburgse Vocal-group T-SiNG! in de landelijke competitie voor Barbershop Singing in een uitverkochte theaterzaal De Reehorst te Ede, de tweede plaats behaald. De competitie werd georganiseerd door de DABS ( Dutch Association of Barbershop Singers ). Een internationale jury waardeerde de songs “Jeanie” en “They can’t take that away from me” met een score van 801 punten, waarmee ze onder leiding van hun Musical Director Michiel Bekker het tweede koor van Nederland werden.

T-SiNG! is een in september 2011 opgerichte vocal group in Tilburg onder leiding van Michiel Bekker. In T-SiNG! zingen bedreven amateurzangers a capella, men-only. Ze zingen meerstemmige barbershopmuziek, close harmony, arrangementen van popsongs en vocal jazz. T-SiNG! koppelt een hoge vocale kwaliteit aan entertainment. T-SiNG! is onderscheidend en uitdagend, en wil in omvang van het koor nog groeien, met behoud van kwaliteit. Barbershop is een manier van close harmony zingen, zonder instrumentale begeleiding. Het wordt aangenomen dat de zangstijl stamt uit de Verenigde Staten rond 1900 onder de invloed van Ierse immigranten en Afro-Amerikaanse kerken.
                                                                                                       
Als onderdeel van de Tilburgse Cultuurnacht, kunt u kennismaken met T-SiNG! op 27 oktober a.s. van 20.00-21.00 uur in het VVV-gebouw aan de Nieuwlandstraat 34 te Tilburg.

Kom ook naar ons en anderen luisteren in de Tilburgse Cultuurnacht! 
Check www.T-SiNG.nl  en https://cultuurnachttilburg.nl/programma.ph

Vind ons leuk op https://www.facebook.com/tsingkoor