Tilburgse voedselbank, Rietje Claasens en Antonio Cetina winnen Tilburgse Vrijwilligersprijzen van 2021

Op 12 november zijn bij Interpolis tijdens een feestelijke bijeenkomst de Vrijwilligersprijzen gemeente Tilburg 2021 uitgereikt. De titel Vrijwilliger van het jaar ging naar Rietje Claassens. De Tilburgse Voedselbank is uitgeroepen tot Vrijwilligersorganisatie van het jaar en de Jongerenvrijwilligersprijs ging naar Antonio Cetina. 

Rietje Claassens

De 85-jarige Rietje Claassens was ruim 16 jaar zo’n vijf dagen per week als vrijwilliger actief bij Stichting Appelbloesem, een dagbesteding voor mensen met dementie en niet-aangeboren hersenletsel. Poetsen, afwassen, koken voor 250 mensen, knutselen met cliënten, niets was haar te veel! Rietje is officieel gestopt met haar vrijwilligerswerk, maar ze blijft ‘haar ‘cliënten af en toe verblijden met een bezoekje.

Tilburgse Voedselbank

De Tilburgse Voedselbank zorgt er op vijf uitgiftepunten voor dat er wekelijks zo’n 550 huishoudens (1.300 personen) een voedselpakket krijgen. De stichting is recentelijk verhuisd naar een andere locatie en start daar ook met een Dierenvoedselbank. Daarnaast bedient de Tilburgse Voedselbank als distributiecentrum heel Noord-Brabant en Zeeland. De ruim 100 medewerkers werken allemaal onbezoldigd.

Antonio Cetina

De Jongerenvrijwilligersprijs gaat dit jaar naar de 19-jarige Antonio Cetina. Hij is al enkele jaren actief bij Buurtsport in meerdere Tilburgse wijken. Hij ondersteunt, begeleidt en organiseert sportactiviteiten voor de jeugd in Tilburg-Zuid en de Reeshof en helpt als vrijwilliger bij grote Buurtsportevenementen.

Stemmen

De Tilburgse Vrijwilligersprijzen worden georganiseerd door VrijwilligersTilburg in opdracht van Gemeente Tilburg en in nauwe samenwerking met Interpolis, Rabobank Tilburg en omstreken, marketingbureau PEP en het Brabants Dagblad. De winnaars in de categorie ‘Vrijwilliger’ en ‘Organisatie’ zijn bepaald door inwoners uit de gemeente Tilburg (2/3 deel) en een vakjury (1/3 deel). In totaal zijn er ruim 1.500 digitale stemmen uitgebracht.