Tilburgse voetbalverenigingen actief rond sportiviteit en respect

Op 27 en 28 september is het aftrapweekend Positief Voetbalklimaat Tilburg (PVKT). Bij zestien voetbalverenigingen vinden het gehele weekend activiteiten plaats in het teken van sportiviteit en respect.

De jongste leden laten samen met de tegenstander ‘respectballonnen’ op. Voorafgaande aan elke wedstrijd  krijgen alle aanvoerders een ‘respect’ aanvoerdersband. Daarnaast onthullen de voetbalverenigingen een gevelbord met ‘5 Gouden Afspraken’.  Wethouder Hans Kokke: “Iedereen die met voetbal bezig is, wil daar plezier aan beleven. Iedere voetballer, trainer, coach, scheidsrechter, supporter en vrijwilliger heeft de verantwoordelijkheid om op een sportieve en respectvolle manier met voetbal bezig te zijn. Dit project brengt die gedachte op een goede manier onder de aandacht van alle voetbalverenigingen.”

Ons team doet mee aan PVKT
Tijdens het aftrapweekend wordt de campagne ‘Ons team doet mee aan PVKT’ gelanceerd. Een wedstrijd tussen de voetbalteams in Tilburg; wie zijn het meest sportief? Teams kunnen vanaf zaterdag op de website www.onsteamdoetmee.nl een video insturen met hun meest sportieve actie, waaruit blijkt dat zij zich inzetten voor een Positief Voetbalklimaat in Tilburg. Ze kunnen mooie prijzen winnen, zoals een Meet & Greet en voetbalclinic met ambassadeur Joris Mathijsen.

Achtergronden
Eind oktober 2013 hebben de voetbalverenigingen het convenant Positief Voetbalklimaat Tilburg ondertekend. Sindsdien zijn er allerlei positieve ontwikkelingen geweest bij de voetbalverenigingen. Diverse verenigingen hebben inmiddels de workshop ‘Positief Coachen’ georganiseerd. Daarnaast zijn er drie netwerkbijeenkomsten geweest om ideeën uit te wisselen. Daar zijn ook gezamenlijke initiatieven ontstaan, zoals de Groene Kaart, de ‘Gouden Afspraken’ en een welkomstbrief, en een gezamenlijk aftrapweekend.