Tilburgse voetbalverenigingen betrekken ouders bij jeugdwedstrijden

voetbalverenigingen

Op 26 en 27 vinden bij vijftien Tilburgse voetbalverenigingen activiteiten plaats in het kader van sportiviteit en respect. Ouders staan dit jaar centraal tijdens het aftrapweekend Positief Voetbalklimaat Tilburg (PVKT). Met de slogan “Ouders langs de lijn, fijn dat jullie er zijn” worden ouders door de verenigingen uitgenodigd om de wedstrijd van hun zoon/dochter te komen bekijken. De vereniging zal op een leuke en luchtige manier de dialoog aan gaan met ouders over hun cruciale invloed op het sportplezier van hun kind.

Tijdens het aftrapweekend vinden er nog meer activiteiten plaats. Voorafgaand aan elke wedstrijd worden handen geschud tussen beide teams, niet alleen door de spelers, maar ook door de ouders en trainer/coaches. De scheidsrechters delen RESPECT aanvoerdersbanden uit aan beide teams. En er worden rondom de wedstrijden lolly’s uitgedeeld aan ouders die zich iets teveel laten horen langs het veld.

 

voetbalverenigingen

Jeugdspelers met eerste elftal het veld op

Op zondag 27 september lopen bij alle thuis spelende Tilburgse voetbalverenigingen kinderen het veld op samen met het eerste elftal. De kinderen zullen de clubkleuren van alle Tilburgse voetbalverenigingen dragen, om zo te laten zien dat de verenigingen gezamenlijk werken aan een Positief Voetbalklimaat in Tilburg. Wethouder Hans Kokke zal op zondag aanwezig zijn bij de wedstrijd VV Zigo – TSV Gudok, om de aftrap te verrichten en de aanwezigen toe te spreken in het kader van Positief Voetbalklimaat Tilburg. Ook PVKT ambassadeur Joris Mathijssen is bij enkele verenigingen aanwezig.

Achtergronden

Eind oktober 2013 hebben de voetbalverenigingen het convenant Positief Voetbalklimaat Tilburg ondertekend. Sindsdien zijn er allerlei positieve ontwikkelingen geweest bij de voetbalverenigingen. Diverse verenigingen hebben al de workshop ‘Positief Coachen’ georganiseerd voor hun trainers/coaches. Daarnaast zijn er acht netwerkbijeenkomsten geweest om ideeën en informatie uit te wisselen tussen de verenigingen. Daar zijn ook gezamenlijke initiatieven ontstaan, zoals de Groene Kaart, de ‘Gouden Afspraken’, een welkomstbrief, en een gezamenlijk aftrapweekend.

 

voetbalverenigingen