Nieuws

Scrumble
Let op! Dit artikel is al 1033 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburgse vriendengroep start eigen software development bedrijf: Scrumble

Als veertienjarige vrienden droomden ze al over hun eigen bedrijf. En nu, jaren later, is het zo ver. De Tilburgse (v.l.n.r.) Rico, Vincent, Job en Luuk hopen met hun gloednieuwe bedrijf Scrumble zoveel mogelijk bedrijven te helpen een digitaliseringsslag te maken. En ook al zijn ze pas net begonnen, nadenken over de toekomst doen ze zeker. Vincent: “Over vijf jaar staan we 20 man sterk en hebben we een eigen succesvol concept gelanceerd.”

Foto: Sarah Jeuken

“Heel veel bedrijven lopen achter op het gebied van digitaliseren en automatiseren of er valt veel meer uit te halen. Die bedrijven willen wij als Scrumble vooruit helpen,” vertelt Luuk. “Denk hierbij aan maatwerk webapplicaties; met name online platformen. Het bouwen van een digitale omgeving waar meerdere gebruikers en functionaliteiten samenkomen. Op langere termijn hopen we ook onze eigen concepten te ontwikkelen die we dan aan bedrijven aan kunnen bieden.”

‘Ondernemen geeft vrijheid’

Het idee om een eigen onderneming te beginnen, ontstond al een jaar of tien geleden. “Ik denk dat wij altijd wel dezelfde visie hebben gehad over hoe het leven zou moeten zijn,” vertelt Vincent. “Vrijheid is daarin voor ons het allerbelangrijkste. De vrijheid die zelf ondernemen kan geven.” Rico: “Wij hebben nooit de ambitie gehad om een ‘normale’ carrière te hebben en daarin door te groeien. Maar juist om zelf iets helemaal vanaf de bodem op te bouwen.”

In september 2017 ontstond het idee voor Scrumble. “Wij zijn altijd geïnteresseerd geweest in alles dat met computers te maken heeft,” vertelt Vincent. Dat hun eigen bedrijf zich op die markt gaat richten, is dan ook geen verrassing. “Sinds het ontstaan van Scrumble zijn we bezig geweest met het verder ontwikkelen van het plan en met onze eerste opdrachten. Vanaf januari 2019 gaan we opschalen, een kantoorruimte is nu de eerste prioriteit, vanaf daar kunnen we personeel aan gaan nemen.”

De mannen van Scrumble hebben allemaal hun eigen specialiteit. Zo is Vincent (24) de schakel tussen de klant en het team, zijn Luuk (24) en Rico (24) als back-end developers verantwoordelijk voor de functionaliteit, en houdt Job (27) zich bezig met de front-end: de flow en de uitstraling. “Samen zijn we een compleet team.”

De ideale klant

Scrumble is pas net gelanceerd, maar de starters weten heel goed naar wat voor soort opdrachten ze op zoek zijn. Rico: “We hebben een ideale klant: een gemotiveerd bedrijf dat, net als wij, op zoek is naar vernieuwende online concepten. Maar daarnaast zijn wij ook erg geïnteresseerd in bedrijven die, bij wijze van spreken, nog op een systeem uit 1995 draaien en graag willen digitaliseren. Ik denk dat wij heel veel voor zo’n bedrijf kunnen betekenen.” Vincent: “Wat heel fijn is, is dat wij geen beperking hebben qua industrie. We kunnen alle kanten op.”

Af en toe laten de ondernemers hun fantasie de vrije loop en denken ze na over de toekomst. Vincent: “Over vijf jaar zou ik graag, naast de software die we voor klanten ontwikkelen, een succesvol eigen concept hebben gelanceerd.” Job: “Het lijkt mij ook heel leuk om bezig te zijn met onze eigen (online) concepten. Dat we één van onze eigen ideeën in de markt kunnen brengen. Dat zou zó vet zijn!”

Met dit eerste concept zijn ze inmiddels bezig. Rico: “We zijn bezig met een platform voor bedrijven waarin alle administratieve processen samen komen. Van de urenregistratie tot aan facturatie, alles kan. Uiteindelijk is het de bedoeling dat we dit platform gaan lanceren voor een groter publiek.”

Persoonlijke aandacht

Waarom je als bedrijf juist naar Scrumble moet gaan voor nieuwe software? Vincent: “Wat ik zie is dat Luuk, Job en Rico enorm veel talent hebben. Zij besteden heel veel persoonlijke aandacht aan de klanten die bij ons terechtkomen. Dat, in combinatie met de hoge kwaliteit van onze software, maakt ons uniek.”

Wil je meer weten over deze Tilburgse ondernemers en hun bedrijf Scrumble? Bekijk dan even de website.

Reageer op dit bericht