TILBURGSE VRIJWILLIGERSPRIJZEN 2014 : Vanaf nu kunt u weer voordragen

Op donderdagavond 26 juni 2014 vindt tijdens het welbekende en drukbezochte jaarlijkse vrijwilligersevenement de uitreiking plaats van de Vrijwilligersprijzen 2014 voor zowel een organisatie als een indi­viduele vrijwilliger. Het evenement vindt plaats op een bijzondere locatie (Spoorzone) te Tilburg. Zowel de organisatie van het vrijwilligersfeest als ook de organisatie van de uitreiking van de Vrijwilligersprijzen ligt in handen van ContourdeTwern. Thebe stelt het prijzengeld beschikbaar en het Brabants Dagblad zorgt voor een grote presentatie van alle genomineerden. Het feest zelf wordt aangeboden door de gemeente Tilburg en financieel mede mogelijk gemaakt door een aantal zeer betrokken partners. Zo hebben inmiddels Amarant Groep, Bemu, De Wever, Interpolis, Mundial Productions,   Progroup, Rabobank Tilburg e.o., Servicecentrum Het Laar en Zusters van Liefde Tilburg hun naam aan het vrijwilligersfeest verbonden. Daarnaast zijn er ook maatschappelijk betrokken bedrijven die het vrijwilligersfeest in natura sponsoren:  Euroscoop Tilburg en Maître Paul BV ondersteunen met hun ‘producten’ het vrijwilligersevenement.

De voordracht

Vanaf nu heeft iedereen de mogelijkheid om kandidaten voor te dragen voor de Tilburgse Vrijwilligersprijzen. Kent u vrijwilligers en/of vrijwilligersorganisaties die het verdienen om in het zonnetje gezet te worden, dan nodigen wij u van harte uit om deze kandidaten voor te dragen voor één van deze prijzen. U kunt hiervoor de speciale formulieren  downloaden via www.contourdetwern.nl (button vrijwilligerswerk | algemene informatie).  Vul het formulier zo volledig mogelijk in en geef een toelichting waarom u vindt dat deze persoon of organisatie deze prijs verdient. Graag benadrukken we het belang van een uitgebreide en onderbouwde voordracht omdat dit het uitgangspunt is voor het bepalen van de genomineerden. Houd daarnaast rekening met de criteria dat het vrijwilligerswerk verricht dient te worden in de gemeente Tilburg en dat zowel de organisatie als ook de vrijwilliger hier gevestigd c.q. woonachtig dient te zijn. Een deskundige jury zal uit alle inzendingen drie organisaties en drie vrijwilligers nomineren. Deze genomineerden zullen eind mei bekend gemaakt en gepresenteerd worden in het Brabants Dagblad. Daarna kunnen alle inwoners uit Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout hun stem uitbrengen op hun favoriete vrijwilliger en vrijwilligersorganisatie.

De Jonge Vrijwilligersprijs

Om vrijwilligerswerk onder jongeren te stimuleren en promoten, reiken we dit jaar ook de Jonge Vrijwilligersprijs uit. Voorgedragen vrijwilligers in de leeftijd tot 21 jaar komen automatisch in aanmerking voor deze prijs. In tegenstelling tot de twee overige categorieën bepaalt de jury wie de Jonge Vrijwilliger van het jaar 2014 wordt.

Het formulier met uitgebreide toelichting kan tot 1 mei a.s. bij voorkeur per e-mail gestuurd worden naar: willekevangulik@contourdetwern.nl of per post naar ContourdeTwern, t.a.v. Willeke van Gulik, Postbus 3078, 5003 DB  Tilburg. Voor meer informatie graag contact opnemen met ContourdeTwern en vragen naar Susan van Schijndel, 013 583 99 99.