Tilburgse wethouder Esmah Lahlah verkozen tot beste bestuurder 2021

afgelast

De Tilburgse wethouder Esmah Lahlah is winnaar geworden van de verkiezingen voor Beste Bestuurder 2021. Tijdens Kompas, het jaarlijkse online event van Binnenlands Bestuur, vond op 3 februari de bekendmaking plaats.

Esmah is sinds 2018 partijonafhankelijk wethouder in Tilburg en heeft in haar portefeuille bestaanszekerheid, arbeidsparticipatie, integrale aanpak asiel en integratie en mondiale bewustwording. Daarnaast is ze wijkwethouder voor Goirke-Hasselt, Bouwmeesterbuurt, Groeseind/Hoefstraat, Loven-Besterd en Theresia.

Wethouder Lahlah wordt omschreven als een betrokken, effectieve en empathische wethouder. Op het gebied van bestaanszekerheid en schulden heeft de gemeente Tilburg onder aanvoering van wethouder Lahlah stevig ingezet op een preventieve en snelle aanpak, waarbij de menselijke maat en vertrouwen leidende uitgangspunten zijn. Landelijk kreeg ze veel aandacht toen ze een maand lang vrijwillig in de bijstand ging.

Ontzettend trots

“Graag wil ik onze wethouder Esmah Lahlah van harte feliciteren met het winnen van deze titel! Dik verdiend. Het is voor ons als college een eer om de beste lokale bestuurder van het land in ons midden te hebben,” aldus burgemeester Theo Weterings: “Esmah’s inzet voor kwetsbare inwoners in Tilburg is dus niet alleen in onze gemeente en provincie opgemerkt. Het doet mij deugd dat bestuurders, ambtenaren en inwoners zien hoe gedreven zij is als het gaat om thema’s als vertrouwen, bestaanszekerheid en een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Een Tilburgse om trots op te zijn.”

Blijdschap

Esmah Lahlah kan nauwelijks geloven dat ze is gekozen tot beste bestuurder van 2021: “De nominatie was al verrassend, maar deze uitkomst is echt onbeschrijflijk. Wat een geweldige aanmoediging om vooral door te gaan met de koers die we in Tilburg varen. Het is bovendien een prachtige blijk van waardering voor het college, de raad, maar vooral de organisatie, zonder wie wij het werk als bestuur niet goed kunnen doen. Veel dank aan iedereen die een stem op mij uitbracht en voor alle lieve, warme en enthousiaste reacties. Dit is voor mij een enorme stimulans om onverminderd hard te blijven werken aan een gezonder en gelukkiger Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel.”

esmah lahlah

Verkiezing

De verkiezing ‘Beste Bestuurder’ wordt jaarlijks georganiseerd door Binnenlands Bestuur in samenwerking met Necker van Naem. Esmah Lahlah was door lokale en regionale politici, bestuurders, secretarissen en griffiers uit de provincie genomineerd om Noord-Brabant te vertegenwoordigen in de landelijke verkiezing. Tussen 18 en 30 januari kon vervolgens iedereen die dat wilde een stem uitbrengen in de verkiezing voor beste (lokale) bestuurder 2021 via de website www.bestebestuurder.nl

Naast de titel van beste (lokale) bestuurder werd ook de beste bestuurder jonger dan 40 en de beste bestuurder van een kleine gemeente gekozen. De gemeente Tilburg feliciteert de wethouders Eelco Eerenberg van de gemeente Utrecht en Joop Wikkerink van de gemeente Aalten van harte met hun uitverkiezing.

Meer gemeentenieuws

Benieuwd naar meer nieuws van de gemeente Tilburg? Check dan deze pagina.