Tilburgse wijkcentra ontvangen ‘Topprestatie Badge Gezonde Voeding’

Alle Tilburgse wijkcentra zijn sinds begin 2020 bekroond met het certificaat ‘Gezond Wijkcentrum’. De wijkcentra ontvingen nu, als vervolg daarop, ook de ‘Topprestatie Badge Gezonde Voeding’ vanuit JOGG-Teamfit. Dit geeft aan dat er een gezonder aanbod aan eten en drinken te krijgen is in de Tilburgse wijkcentra. JOGG-Teamfit conformeert zich bij de beoordeling van de locaties aan de Richtlijn Eetomgeving van het Voedingscentrum. Dat de wijkcentra een ‘Topprestatie Badge’ in ontvangst mochten nemen, is uniek in Nederland. Met de certificering bieden de wijkcentra inwoners meer keuze om te werken aan een gezondere levensstijl. 

Gezondere alternatieven

Tilburgse wijkcentra zijn steeds bewuster bezig met het aanbieden van (gezonder) eten en drinken op verschillende locaties. Zo is het assortiment aangevuld met gezondere producten. Door deze bewuste toevoegingen prominent te positioneren, is het voor de bezoeker makkelijker een gezondere voedingskeuze te maken. Om water drinken te stimuleren, staan er kannen water op de bar. Hier mogen bezoekers vrij en onbeperkt van pakken. Marcelle Hendrickx, wethouder gezondheid:  “Ik vind het heel belangrijk dat we de keuzevrijheid en mogelijkheden om gezond te leven (en dus te eten) van mensen vergroten. Door gezondere alternatieven voor alle producten aan te bieden, inspireren we én faciliteren we mensen om daar goede keuzes in te maken.”

Gezonde keuze wordt een vanzelfsprekende keuze

Vivian Coenen, manager Tilburgse wijkcentra: “Ik ben trots op onze Tilburgse wijkcentra die in 2020 als eerste en enige wijkcentra in Nederland zijn gecertificeerd. En dat ze nu deze vervolgstap naar een ‘Topprestatie Badge Gezonde Voeding’ hebben gezet. Ook zijn onze wijkcentra sinds 2022 rookvrij. We blijven onze aandacht vestigen op het maken van bewustere en betere keuzes. En leveren daardoor een bijdrage aan gezondere levensstijl van de Tilburgse wijkbewoners.”